ActualidadComarcaNoticias

David Deop, Xef executiu de Protur Biomar: “El concurs ‘Protur Chef” es va gestar per iniciativa del Sr. Bauzá, en una reunió de Jaume Nebot i jo mateix, amb en Ferran Adrià”

Magdalena Ordinas
xef-david-web
La passada setmana, a “Manacor Comarcal” publicàrem un ampli reportatge fotogràfic i informació sobre el 1r Concurs Nacional d’Escoles de Cuina “Protur Chef Mallorca 2017”, i aquesta setmana parlam amb David Deop, que des de l’any 2012 és el xef executiu de Protur Biomar i que va formar part del projecte des del primer moment en què es va planificar el concurs.
– David, abans de parlar del concurs m’agradaria conèixer-te un poc més. On vares néixer i quin temps fa que vius a Mallorca?
– Vaig néixer a Barcelona el 15 de desembre de l’any 1966, i visc a Mallorca des dels 16 anys.
– Voldria saber d’on et ve l’afició per la cuina, i si tens antecedents familiars…
– Un oncle meu es va establir a la zona de Porto Cristo i em va agradar el món de la cuina. El meu primer professor va ser en Serafí Nebot, de Son Servera. L’any 1983 vaig començar a treballar a diferents hotels de Cala Millor, i pas a pas em vaig anar formant. Anys després m’enviaren a treballar a Canàries com a xef executiu de l’hotel  Princesa Yaiza de Lanzarote, fins que vaig tornar a Mallorca quan es va inaugurar l’hotel Protur Biomar, passant a treballar-hi com a xef executiu.
– Ets fadrí o casat?
– Estic feliçment casat amb n’Encarni, la meva dona, i tinc dos fills meravellosos: na Cristina de 19 anys, i en David de 6 anys.
– Parlem de feina. Quin és el teu dia a dia com a supervisor general de Protur Hotels?
– El dia a dia és part de gestió de menús i canvis de cartes de diferents restaurants i punts de venda que tenen els hotels Protur, i després supervisar els buffets i cuina de l’empresa.
– Quines característiques tenen els restaurants de Protur Hotels?
– Protur Hotels té una gran oferta gastronòmica, tant en el Biomar Hotel com a la resta dels hotels. Comptem amb restaurants temàtics com hindú, italians, mediterranis, grecs, asiàtics i  tex mex. Són uns 25 restaurants aproximadament, sense comptar snacks i buffet de cada hotel.
– Què és el més difícil a l’hora de crear una nova carta pels restaurants de la companyia?
– El poder encertar amb els gustos de les diferents nacionalitats i noves tendències de cuina, a més d’adequar-nos a les noves peticions per part de cuina vegetariana, vegana i celíacs.
– Quina cuina t’agrada més per cuinar?
– Sóc molt mallorquí i m’agrada la cuina d’aquí, però també tot el que sigui nova cuina i cuina asiàtica.
– Quin és el plat que t’agrada més menjar?
– Com a català de naixement, m’agraden molt els canalons.
– Parlem del concurs “Protur Chef Mallorca 2017”. Com va sorgir la idea d’organitzar aquest primer concurs?
– Va ser una iniciativa del Sr. Bauzá. Fa just un any el Sr. Bauzá, el conseller delegat de Protur Hotels, Jaume Nebot, i jo mateix, varem tenir una reunió amb en Ferran Adrià i es va gestar el projecte, en el qual hi ha treballat molta gent. Cal destacar el gran treball que han realitzat la resta de companys d’organització des de la central, com Tomeu Caldentey i tot el personal de l’hotel Biomar, juntament amb els directors Ivan i Toni.
– En què va consistir el teu treball?
– Organitzar des del primer dia que es va idear això tot el tema d’operativa de cuines. Després, durant el concurs, he estat l’encarregat de gestionar la part interna de cuines amb el xef executiu de l’hotel Biomar Javier Bustillo, i els concursants. A més, he tingut una total connexió amb Tomeu Caldentey, que era el president del jurat.
– Què trobes del nivell dels participants?
– Un nivell molt alt i una total implicació en el concurs.
– Què ha estat el més difícil a l’hora d’organitzar aquesta primera edició?
– Per ser el primer havíem de procurar no fallar en cap aspecte, controlar tot el temps del concurs, i per sort ho aconseguírem. Va ser tot un èxit.
– I tant, però no només el concurs, també els foods trucks, estands expositors, i tallers temàtics, on s’esgotaren les places, no?
– Sí, s’esgotaren las places. Va haver-hi molta participació als diferents tallers temàtics. Per ser la primera vegada, va superar totes les nostres expectatives de manera positiva. A més, comptàrem amb 13 expositors, 6 foods trucks; i la gent va respondre.
– Al Show Cooking dels germans Torres hi havia una gentada, i varen esser molt sol.licitats pel públic assistent. Com són els germans en les distàncies curtes?
– Efectivament, varen estar molt sol.licitats els germans Torres, i és que pel seu programa diari de cuina a TVE són molt coneguts, així com també tots els ponents com Fran López o Marc Fosh. Són tots gent realment molt agradable i senzilla, que varen respondre a preguntes i dubtes del nombrós públic assistent.
– Moltes gràcies pel teu temps David, i enhorabona.
– Gràcies a “Manacor Comarcal” per la gran difusió del concurs.
IMG-20170322-WA0000-web

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba