ActualidadNoticias

El curs Periodisme.cat sobre llengua i mitjans de comunicació es reprèn dia 11 a l’Escola Municipal de Mallorquí

El monogràfic tindrà lloc entre l’11 de desembre i el 15 de gener i comptarà amb  periodistes, l’escriptor Màrius Serra i la directora general de Política Lingüística 

L’Escola Municipal de Mallorquí reprendrà aquest divendres 11 de desembre el curs Periodisme.cat  sobre llengua i mitjans de comunicació, que té per objectiu donar a conèixer la feina que s’ha fet i  que es fa per fomentar l’ús de la llengua catalana en els mitjans de comunicació, a més de donar a  conèixer el model de llengua que s’empra en els mitjans de comunicació actualment i com ha  evolucionat al llarg del temps.  

El curs es reprograma després que l’Estat d’alarma decretat el 14 de març de 2020 va interrompre el cicle programat de dia 6 de març a dia 3 d’abril. En aquest sentit, la primera de les sessions «Cap a  un model públic audiovisual autocentrat» d’Andreu Manresa, director de l’EPRTVIB-IB3, ja va  tenir lloc dia 6 de març. D’altra banda, l’alumnat inscrit al monogràfic previst pel març té prioritat  en la reserva de places amb dret a reconeixement de crèdits de formació permanent del professorat. 

El monogràfic es reprèn aquest divendres 11 de desembre a les 19 h amb la ponència «Escriure  periodisme en català a Mallorca». Ponents: Miquel Serra, exdirector del Diari de Balears; Enric  Borràs, director de l’AraBalears, i Gabriel Mercè, director de la Veu de Sóller. 

Divendres 18 de desembre de 2020 a les 20 h, l’escriptor Màrius Serra impartirà la ponència «La  importància de parlar. La importància de parlar bé».  

Divendres 8 de gener de 2021 a les 19 h, la directora general de Política Lingüística del Govern de  les Illes Balears, Beatriu Defior parlarà de «La llengua catalana als mitjans de comunicació. Què hi  pot fer l’Administració?» 

El curs es tancarà divendres dia 15 de gener de 2021 a les 19 h amb el col·loqui «Parlar i dir.  Estàndard i filiació dialectal», que comptarà amb Miquel Piris, periodista de TV3; Kristin Suleng,  periodista i directora del Samarucdigital d’À Punt ràdio; Conxa Rosillo, periodista de RTVE a les  Balears, i Marta Bergas, periodista d’IB3 TV. 

El curs Periodisme.cat és una activitat coordinada conjuntament entre l’Escola Municipal de  Mallorquí de l’Ajuntament de Manacor i el Centre de Professorat de Manacor; Antoni Riera Vives,  professor de català i periodista; i Francesca Serra Gelabert, assessora de formació del Centre de  Professorat de Manacor. 

El curs es realitzarà per videoconferència a través de la plataforma zoom i posteriorment es podran  recuperar els vídeos mitjançant les xarxes socials de l’Escola Municipal de Mallorquí i al canal de  YouTube.  

Aquest curs està adreçat al públic en general, a professionals de la comunicació en premsa i  audiovisual, a lingüistes especialitzats en mitjans de comunicació i, en particular, al personal 

docent. Hi ha 50 places disponibles amb crèdits de formació permanent del professorat adreçades a  docents. El preu de la matrícula és de 25 €. 

Per tenir dret al reconeixement de l’assistència com a formació permanent del professorat, cal  complir els requisits següents: 

  • Haver-se inscrit, presencialment, a l’Escola Municipal de Mallorquí i també al CEP de  Manacor (a través del Portal del Personal CAIB o, en cas que encara no s’hi tengui accés,  personalment al CEP). 
  • Assistir al 100% de les sessions (o sigui a les quatre videoconferències programades). • Realitzar el qüestionari de valoració en línia del CEP de Manacor una vegada acabat el  cicle a través del Portal del Personal dins el termini del 16/01/21 al 23/01/21. 

INFORMACIÓ I MATRÍCULA 

Informació de dilluns a dijous de 10 a 14 h, i els dimecres de 16 a 19 h, als telèfons 971 83 49 83 /  662 320 383 i al correu electrònic emm@manacor.org . 

La matrícula es podrà fer de forma telemàtica a la web www.escolademallorqui.cat del 24 al 26 de  novembre de 2020. Totes aquelles persones que vulguin obtenir crèdits de formació primer han de  fer la inscripció telemàtica a l’Escola Municipal de Mallorquí, del 24 al 26 de novembre de 2020. Posteriorment, del 28 de novembre al 3 de desembre de 2020, han de formalitzar la inscripció  telemàtica al Portal del personal > Formació dels DOCENTS > Sol·licitud cursos > CEP de  Manacor. 

Si algú no disposa d’accés al Portal del personal, a part d’inscriure’s presencialment a l’Escola  Municipal de Mallorquí dins el termini establert, ha de formalitzar una altra inscripció, també  presencial, al CEP de Manacor del 28 de novembre al 3 de desembre de 2020 (carrer Major 22 –  971 55 59 12).

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba