ActualidadEntrevistasNoticias

Conseller Francesc Miralles: “Crec que, pel contacte del dia a dia amb la teva gent, ser Batle del teu poble dóna moltes més satisfaccions que qualsevol altre càrrec”

Antoni Sureda P.

El Vicepresident Primer del Consell de Mallorca i Conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles i Mascaró, va néixer a Algaida fa 39 anys, i de molt prest ja s’interessà per la política. Assumí el primer càrrec públic com a regidor de Cultura, Esports i Joventut de l’Ajuntament d’Algaida al maig de l’any 2003. Fins llavors estudiava i treballava des de l’any 2001 com a Tècnic Especialista, funcionari laboral fixe a la Universitat de les Illes Balears, a on va obtenir el Diplomat en Ciències Empresarials l’any 2004, quan també assumí la gerència de la Fundació Esplai de les Illes, càrrec del que dimití quan va presentar-se, i fou elegit, Batle d’Algaida l’any 2007. De Francesc Miralles sempre he tingut noves de la col.laboració de la Conselleria de la què n’és responsable, amb les iniciatives culturals de l’Ajuntament de Manacor, especialment del Museu, de l’Escola Municipal de Mallorquí i del Teatre.

– Sr. Miralles, repassant un poc els apunts biogràfics que de vos es publiquen, crida l’atenció que ja duis més de 14 anys en política, i sempre al Govern… O per ventura aquesta és la norma o regla fixa per a un polític d’Algaida que es presenta com a candidat pel PSIB-PSOE?
– No m’agrada molt dir-ho o acceptar-ho així, per dos motius, i un d’ells és que resta mèrit al qui es presenta. L’altre motiu és degut a la responsabilitat afegida pel candidat en qüestió. Si un es presenta una sola vegada i no guanya, ja pot donar per acabada la seva carrera política. A Algaida es dóna una particularitat diferent a la d’altres pobles i ciutats de Mallorca. A altres indrets es donen casos de que persones amb carisma, han guanyat les eleccions municipals durant cinc o sis legislatures seguides. A Algaida, els socialistes fa 26 anys seguits que guanyam les eleccions, canviant quatre vegades de candidat. No és la persona, sinó el programa o la nostra manera de fer les coses el que aconsegueix el vot de confiança majoritari dels nostres conciutadans.
– No vos ve un poc a contrapeu haver treballat com a tècnic de comptabilitat, ser Diplomat en Ciències Empresarials, i en canvi en política assumir sempre responsabilitats de l’àrea cultural i d’esports?
– Avui dia tot treball en l’Administració Pública que impliqui administració de recursos, necessita de coneixements de gestió empresarial i de comptabilitat. Els meus estudis m’han ajudat molt a l’hora d’administrar els recursos de què disposa la Conselleria. No vull dir que tots els polítics haurien d’estudiar Ciències Empresarials i Comptabilitat, però no fa gens de nosa tenir-ne nocions, per a la bona planificació i execució d’un pressupost. Tot independentment de la sensibilitat necessària per entendre tant el món cultural com l’esportiu.
– També és normal, o és tenir bo, això de treballar com a Tècnic Especialista a la universitat que un estudia?
– En principi vaig formar part d’un grup d’estudiants voluntaris per a classificar el material del Servei de Publicacions de la Universitat. Després vaig haver de presentar-me i guanyar unes oposicions com cal. D’aquesta manera, vaig poder combinar treball i estudis.
– El 2003 vareu ser elegit regidor i l’any 2007 Batle d’Algaida, un càrrec al que accedíreu dues vegades i sempre amb majoria absoluta… Com vareu viure aquella època?
– Foren uns anys de molta de feina i dels que en tenc un bon record, especialment amb l’experiència de ser els iniciadors de la gestió d’un pressupost participatiu, que complica molt la feina, però que al final aquesta mateixa complexitat de la feina compensa i te deixa molt més satisfet. També cal afegir que poguérem realitzar multitud d’inversions, i entre moltes altres més decisions, establírem la recollida porta a porta. Consider l’etapa de Batle d’Algaida com la més satisfactòria de la meva vida política. Crec que pel contacte del dia a dia amb la teva gent, ser Batle del teu poble dóna moltes més satisfaccions que qualsevol altre càrrec. Per altra banda, la burocràcia i la paperassa encara no és tan present com a altres administracions, com ara al Consell de Mallorca, per no anar més lluny. L’Administració Municipal és àgil, propera i que permet donar personalment respostes a la gent que les te demana.
– Deixau la Batlia i vos presentau pel Consell de Mallorca, cedint el vostre partit la Presidència als companys de coalició… Què passa quan de cop i volta un deixa de demanar cada dia per convertir-se en el repartidor?
– Quan deixes de ser Batle i passes al Consell de Mallorca te canvien els “trunfos”. El Consell de Mallorca té un àmbit d’actuació més gran i amb vocació de ser col.laborador i de cooperació amb els Ajuntaments, motiu pel qual se li ha posat l’etiqueta de “repartidora”.
– És tan necessari el Consell de Mallorca, tenint el Govern Balear a la mateixa illa?
– Supòs que la…

TOTA L’ENTREVISTA A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba