ActualidadCulturaManacor

Avui dissabte, Horabauxa Santantoniera, i al “Primer Ball” del proper dimarts, ballarà una Dimònia amb la Colla de Dimonis de Manacor

Feia dies que esperàvem la notícia: saber si finalment el Patronat de Sant Antoni de Manacor s’escoltaria a l’Ajuntament i hi hauria el fitxatge d’una Dimònia que ballaria amb la colla de Dimonions i el Dimoni Gros, i el Patronat contestà afirmativament, però ara mateix, almenys enguany, només ballarà el “Primer Ball”, que serà el proper dimarts 10 de gener, i no sabem si com a Dimònia Grossa (amb carota) o Dimoniona. El que també podem dir és que la dona o al.lota elegida per ballar per primer cop amb els dimonis ha participat al taller dedicat a aprendre el ball dimonier de Manacor a l’Escola Municipal de Mallorquí.
Ajuntament de Manacor, Patronat de Sant Antoni i Assemblea Antipatriarcal feren un comunicat conjunt per donar la notícia. És aquest:
“Ens plau comunicar-vos conjuntament que aquest 2023, per primera vegada, ballarà una dona amb la colla de dimonis el dia del primer ball, que tendrà lloc dia 10 de gener.
La festa no podia restar més anys d’esquena a la igualtat. Sabem que això no garanteix la plena igualtat, però consideram que és una gran passa que inicia el canvi cap a la plena inclusió de la dona i la democratització de la festa que tots volem.
Us convidam a viure aquest canvi amb el màxim de naturalitat i respecte cap a la dona i la festa, tal com ja ha passat amb la resta de danses de Manacor.
Visca Sant Antoni!”.

Com ja hem dit, el “Primer Ball” del Dimoni Gros, Dimonions i Dimònia tindrà lloc el proper dimarts 10 de gener a la plaça de Ramon Llull, i com cada any, a partir de les 20/20’15 hores, el Patronat convidarà a la ciutadania a llonganissa, botifarrons i fruita, hi haurà torradores per tota la zona, i entre les 21’30 i les 22 hores (quan ho trobi convenient en Mateu “es Baciner”) Dimonis, Dimònia, Sant Antoni, músics i sonadors sortiran del Conservatori de Música (carrer Fàbrica) per fer gaudir a la població manacorina del “Primer Ball” i primera sortida Santantoniera de l’any.
Quant a la presentació del programa de festes, serà avui dissabte dia 7, a les 18 hores a Ca na Vallespina, amb homenatge a Antoni Llull Morey; i posteriorment, a les 19 hores (aproximadament), Horabauxa Santantoniera amb la Banda de Música de Manacor a la plaça de Ramon Llull.
Ja arriben ses Festes de Sant Antoni! Quines ganes de festa Santantoniera tenen els manacorins i manacorines… Tot fa pensar que les festes d’enguany seran més grosses que mai!!!
Visca Sant Antoni, dimonis, sonadors, baciner i tot el que l’envolta!

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba