ActualidadCulturaManacor

‘Manacor, Vila del Llibre’, un encert majúscul

Manacor sempre serà la primera Vila del Llibre de Mallorca. Brillant projecte i participació. Encerts, molts d’encerts. Del primer al darrer dia tot foren atractives i bones idees, de la primera pensada d’un projecte rodó al darrer detall d’un filaió decoratiu penjat al portal d’un dels 26 espais cedits.
Manacor ha dut a terme tota una revolució cultural en la què ha conjugat de primera mà els Cossiols i els Llibres, eslògan d’aquesta primera -i esperem- de moltes edicions. Una idea treballada pel comissari de l’esdeveniment, Antoni Gomila, calant a fons entre la ciutadania i l’epicentre del municipi. Manacor s’ha construït de bell nou, ha rebrotat, almenys durant un cap de setmana frenètic d’activitats, bauxa, cultura, gastronomia i molt més.
Els llibres, igual que els cossiols, emanen vida a una societat i a un territori que té set de cultura i aigua. Dos elements que poden haver servit per injectar una llavor al nucli antic i històric de Manacor, desarrelat del que fou en un bell temps passat i que, des de ja, pot projectar un futur esperançador.
Agermanant-se en primera persona, Manacor brindà l’oportunitat a més de 80 creadors del món del llibre a ser descoberts per més d’11.000 ciutadans. D’un indret o un altre, molts de veïns de la comarca guaitaren a almenys un de tants actes organitzats per aquest passat cap de setmana. Un programa festiu farcit de promoció i cultura en majúscules. Maite Salord, Carme Riera i Empar Moliner; Marta Orriols, Mar Bosch i Marta Vives; Anna Gas, Pilar Codony i Aina Fullana; Antonina Canyelles i Odile Arqué; Lluís Anton Baulena, Oriol Malet, Jordi Coca, Joan Miquel Artigues o Bàrbara Sagrera; entre molt d’altres autors, artistes, escriptors i dramaturgs.
Un cap de setmana de somni que encetà tot el seu repertori a l’acte inaugural dut a terme el dissabte al matí a la Institució Pública Antoni M. Alcover, amb la participació de les quatre branques fonamentals que han fet possible aquest ‘Manacor, Vila del Llibre’. En primer lloc, Bel Busquets, consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Miquel Oliver, batle de l’Ajuntament de Manacor, Enric Bono, director de la Xarxa de Viles del Llibre i, per descomptat, el comissari de l’esdeveniment, l’actor Antoni Gomila.
Des de llavors, una infinitat d’actes, trobades, xerrades, diàlegs, presentacions, actuacions, representacions, homenatges, recitals, vermuts, exposicions, lectures i molt més. Tot això, decorat de multitud entusiasmada, llibres i participació. Entre tants elements, destacar la presència de les més de quasi trenta editorials que participaren al gran cap de setmana del llibre. Element creador que aconseguí gran protagonisme i venda al llarg de les més de 72 hores de diada.
Com bé dèiem al principi, encerts. A tal nivell l’encert, que es reflexa en la immensa participació ciutadana els dies 11 i 12 de juny, sobrepassant inclús els límits d’aforament en algun dels actes literaris programats en el circuit Manacor, Vila del Llibre.
En definitiva, i com bé molts pregaven acabat l’esdeveniment, esperem amb ànsies una segona i una tercera edició d’aquest Manacor cultural que ha nascut aquest cap de setmana, i esperem creixi molts anys per quedar-se.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba