ActualidadNoticias

La Clínica Dr. Guitart, a l’avantguarda en recerques dentals, ha incorporat un nou tractament ric en plasma i en factors de creixement

Magdalena Ordinas

Visitàrem al Dr. Miquel Guitart Femenies, propietari de la Clínica Dr. Guitart del carrer Mercadal nº9 de Manacor, per parlar del “nou tractament ric en plasma i en factors de creixement” que ha incorporat recentment a la seva clínica. El Dr. Guitart és Llicenciant en Odontologia des de l’any 2005, cursà un Postgrau en estètica dental, és especialista en Entodòncia Rotatori, Màster en cirurgia oral i implantologia. A més, és un enamorat de la seva professió i sempre està a l’avantguarda de les noves tecnologies i tècniques noves per incorporar-les al servei dels seus pacients. Darrerament va aconseguir la titulació BTI per l’ús del plasma.

– Dr. Guitart, en què consisteix el nou tractament en plasma ric en factors de creixement que ha incorporat recentment a la seva clínica?
– Aquest tractament consisteix en discriminar el contingut de la sang i fer servir les parts regeneratives per recuperar les estructures perdudes o bé per integrar implants.
– Es fa amb sang del propi pacient?
– Sí, de fet s’extreu la sang del pacient i la centrifuguem. D’aquí es treuen tres parts bàsiques, perque ens entenguem, una amb els hematies, macròfags, i leucòcits, que són els que quan ens fem una ferida, s’encarreguen d’arribar al lloc lesionat i intervenen la inflamació. Una altra part és el plasma, ric en plaquetes i factors de creixement, el que en diuen cèl.lules mare, encarregades de reparar la zona lesionada, i una tercera part amb menys cèl.lules d’aquestes característiques que fem servir de membrana quan feim cirurgia.
– On es deposita el plasma?
– Quan feim el centrifugat i preparem el plasma, el depositem per exemple a l’alvèol dentari, que és on s’allotja una dent després d’una extracció i aconseguim una regeneració òssia perfecta, sense pèrdues i molt més ràpida, sense complicacions. Podem dir que en certa manera enganyem al cos i ens avancem als esdeveniments, evitant la feina dels factors d’inflamació i destrucció per poder reparar la zona afectada, i depositem sense que l’organisme hagi d’actuar els factors de creixement i les cèl.lules.


– Quins altres usos té?
– Si xerram d’odontologia, en periodòncia funciona molt bé quan les genives estan alterades o feim cirurgia periodontal. En implantologia banyam l’implant en el plasma i la integració és més ràpida, i quan feim empelts d’os funciona espectacular, regenerem més i millor des de que el feim servir, i els post-operatoris són més suaus.
– Quan va començar a fer servir el plasma?
– Nosaltres hem incorporat aquesta tècnica fa uns mesos i des del primer dia ho fem servir diria que una mitjana de dos a cinc pacients per dia. Estam molt satisfets i encantats amb el resultat.


– Sou innovadors amb aquesta tècnica?
– Aquesta tècnica està estesa arreu del món i està reconeguda a nivell internacional per la OMS, nosaltres feim servir el legat d’altres companys que sí ho van ser, per exemple la companyia BTI, que són els nostres proveïdors de material, encapçalada pel Dr. Arnitua. Ells van ser innovadors i visionaris d’aquesta tècnica i són del País Basc.
– Té altres usos a més del seu ús en odontologia?
– Sí, es fa servir en medicina estètica per regenerar teixits, eliminar arrugues, tractaments capil.lars, etc. En traumatologia està…

TOTA L’ENTREVISTA A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba