CulturaManacorNoticias

Imatges exclusives de l’acte d’entrega de l’A d’or de s’Agrícola 2022 a Antoni Gomila Nadal

El dissabte 14 de maig de 2022, a les 21h. al convent de Sant Domingo de Manacor, es va fer entrega de l’A d’Or de s’Agrícola a l’actor manacorí Antoni Gomila Nadal.
Recordem que aquest guardó està destinat a distingir entitats i persones de Manacor que s’han significat per alguna activitat social, professional, esportiva o cultural. L’A d’Or va començar a lliurar-se el 1983 i, tret d’algun any que no ha estat possible per causes diverses, s’ha anat lliurant anualment fins al 2019. Ara, després d’una interrupció deguda a la Pandèmia, s’Agrícola ha reprès l’entrega d’aquest guardó que representa la màxima distinció que atorga l’entitat cultural.
Mª Magdalena Gelabert, guardonada amb l’A d’Or el passat 2019, va conduir l’acte amb l’eficàcia i l’exquisida solvència que la caracteritzen. La joveníssima actriu Catalina Sureda va encetar l’acte recitant un monòleg de Shakespeare, situat en el moment en què Hamlet diu als tres actors que han d’intervenir en una obra, la manera com han de recitar i actuar.
A continuació, Catalina Duran Julià, graduada en Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades, va fer la presentació del guardonat parlant de Toni Gomila en un to distès i divertit, molt adient a les característiques de l’homenatjat i molt cuidat en les formes i la redacció.
L’advocat Toni Frau, secretari de l’entitat cultural, va fer lectura oficial de l’acta de nomenament, i després, el senyor Miquel Oliver, batle de Manacor, lliurà la placa distintiva a Toni Gomila Nadal. Finalment, el senyor Llorenç Femenies, president de s’Agrícola, col·locà l’A d’Or a la solapa de l’homenatjat, una acció aparentment senzilla que va haver de completar Mª Magdalena Gelabert, l’amable conductora de l’acte, encoratjada per les hilarants mamballetes del nombrosíssim públic assistent.
Toni Gomila Nadal agraí la distinció amb un brillant i realista parlament, mitjançant el qual va establir un paral·lelisme entre el senyoriu classista que van viure els seus padrins i repadrins durant els inicis de l’entitat, i el ‘senyoriu’ social i cultural que, segons va afirmar, desplega actualment s’Agrícola. El contingut, el nivell expressiu, les pauses i la posada en escena del parlament, confirmaren una vegada més la qualitat declamatòria de l’actor, i també la proximitat que sap establir amb el públic, dues innegables virtuts que l’han convertit en un personatge reconegut, admirat i estimat a tot arreu.
Després dels respectius parlaments d’enhorabona per part del senyor batle i de gratitud per part del senyor president de s’Agrícola, es va oferir un suculent refresc servit per Aproscom al claustre annexe al Convent.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba