ActualidadEntrevistasNoticias

Conseller Marc Pons: “Aquesta propera setmana està previst que adjudiquem les obres de reforç del moll i restitució de la cota del cantell del Riuet, projecte que fregarà el milió d’euros”

Antoni Sureda P.

A principis del mes de febrer d’aquest mateix any, entrevistàvem al Sr. Marc Pons i Pons, portaveu del Govern Balear i conseller del Territori, Energia i Mobilitat. L’entrevista s’allargà més del que és habitual, degut a les moltes competències de la seva Conselleria que ens afecten directament i que a més a més són a l’actualitat i qüestions de prioritat pel interessos no solament de Manacor, sinó de tota la Comarca de Llevant. Publicàrem l’entrevista en dues tongades, com també haurem de fer ara. Parlàrem dels transports públics per carretera a l’illa de Mallorca, de l’electrificació del tren fins a Manacor i de la problemàtica d’un territori escàs per una població que no atura de créixer, mentre l’afluència del turisme es dispara fins el punt de crear greus problemes a una societat fins fa poc entusiasmada amb l’augment progressiu del turisme. El conseller es mullà en totes les respostes i tal volta sigui l’hora de xerrar del que mos va quedar pendent i de revisar aquells compromisos i manifestades intencions a la primera setmana de febrer.

– Si vos pareix bé, Conseller, començarem pel tema que fou motiu de l’entrevista que mos vareu concedir a principis de febrer… Com van les obres d’electrificació del tren fins a Manacor?
– Record que el que vaig manifestar en aquell moment era un compromís de que les obres començarien en el primer semestre d’aquest any. Les obres han començat dintre del termini previst i van a tan bon ritme que ara me permet dir que les obres d’electrificació del tren fins a Manacor finalitzaran a l’estiu de l’any que ve, el canvi de maquinària serà una realitat que ens permetrà estalviar 10 minuts en la durada del trajecte, viatjarem amb més comoditat, augmentant les freqüències i patirem manco contaminació.


– Un altre dels temes del que parlàrem fou del bus llançadora que aniria de l’aeroport fins a Cala Millor i Cala Bona, passant per Manacor. Sé que l’heu posat en marxa, però, com ha funcionat aquest estiu?
– Aquesta primera temporada començà a funcionar de forma gairebé experimental, i per les dades que tinc, l’estiu passat el trajecte directe d’anada i tornada de Manacor a l’aeroport, ha estat utilitzat per més de 20.000 usuaris. Consider que ha tingut una resposta prou acceptable, i ara toca preparar la propera temporada en què també hi haurà servei durant l’hivern, però amb freqüències més reduïdes. Si bé és cert que avui per avui ens cal negociar aquests trajectes amb AUMASA, i a vegades no és tan fàcil. Però de totes maneres, els 20.000 usuaris que hem tingut la temporada passada, representen un bon punt de partida, i sempre que facem arribar a tots els ciutadans que hi ha aquesta connexió directa Manacor-aeroport, just per l’estalvi dels aparcaments l’èxit podria estar garantit. La de Manacor a l’aeroport és una línia que cal potenciar, i més ara que estam dissenyant totes les noves línies del transport per carretera que a partir del dia 1 de 2019 entraran en funcionament. Cal recordar que AUMASA té una concessió fins al 31 de desembre de 2018.
– I quin funcionament teniu previst per a després atorgar les noves concessions ?
– A partir del mes de novembre treurem els nous plecs de condicions, a on quedaran definides les noves línies. Manacor, com a capital de la Comarca de Llevant, s’ha de…

TOTA L’ENTREVISTA A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba