NoticiasDeporte

Bernat Nadal, designat com l’Escriptor del mes d’Abril d’Eivissa

El nostre bon amic poeta, i col.laborador d’aquesta casa, Bernat Nadal, ha estat designat com a l’Escriptor del mes d’Abril per part de les Biblioteques Municipals d’Eivissa, i precisament quan es compleixen exactament 50 anys de la publicació del seu primer llibre, “La desintegració del desig”.
Ja han publicat tuïts i notes per les diferents xarxes socials, asenyalant que es publicaran durant aquest mes poemes en video, adquiriran exemplars de Bernat Nadal, etc.
Assebentats de la notícia, vam voler demanar-li opinió a en Bernat sobre aquest reconeixement a la seva persona, dient-nos que “és un honor que d’Eivissa se’n recordin de mi, i encara que en aquests temps de ‘còlera’ no es puguin fer actes presencials, em diuen que tot es farà via Internet”.

“Bernat Nadal Nicolau (Manacor,1950). Poeta, narrador i assagista. Es va iniciar en la poesia amb l’estímul de dos grans poetes mallorquins dels quals va ser amic i deixeble: el també manacorí Miquel Àngel Riera, qui també serà Escriptor del Mes el pròxim mes de juliol en complir-se 25 anys de la seua mort i el santanyiner Blai Bonet, qui va ser l’Escriptor del Mes el desembre de 2011. Ha viscut sempre a la seua ciutat, on ha destacat com a activista cultural. Ha col.laborat a la premsa de Mallorca; va ser corresponsal del Diari de Balears publicant-hi les seues cròniques sobre llengua catalana i ha fet múltiples col·laboracions a la premsa de Manacor.
Ha traduït també al portuguès diversos poemaris. De fet, els millors traductors catalans de literatura en llengua portuguesa són escriptors illencs.
La poesia és el referent del nostre Escriptor del Mes. L’any 1971 es va donar a conèixer amb el poemari La desintegració del desig. L’any 1972 va publicar Tretze poemes i aquest mateix any es va fer mereixedor del Premi Ciutat de Manacor amb Elegies a la injusta manera de representar lliurement el paper de la comèdia. Altres obres seues són Memòria fòssil (2005) i El vestit vermell (2008). Amb La carn que cruix (2009) va aconseguir el Premi Mallorca de Poesia. De narrativa i assaig són seues les obres Petrus (1979), Nunsi: la dansa com a art (2001), Raó Blaugrana, el Barça com a filosofia (2008), un llibre sobre futbol que es pot situar entre l’assaig i la ironia; i La part freda del llit (2012)….”.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba