Cultura

Presentació del llibre «Obra poètica de Guillem d’Efak» al claustre de Sant Vicenç Ferrer de Manacor

Pels qui vàrem tenir la sort de conèixer, mantenir llargues xerrades i sovint trescar pels carrers dels barris antics de Ciutat, sense oblidar la visita a qualque taverna, l’horabaixa del divendres dia 17 de juny fou molt especial.

El nostre amic Guillem Fullana Hada d’Efak, de “Ca’n Cremat”, l’any 1979 en que estrenàrem democràcia als ajuntaments, es presentava en tercera persona talment així: “Fill de pare solter manacorí i de mare desconeguda, de raça pàmue. Negre, barracaner, fill natural i, segons darreres investigacions històriques, xuetó. Aquestes circumstàncies el converteixen en capitost i únic membre, si us plau, de la Minoria Absoluta Marginada”… Foren paraules dures, les seves. Les podeu trobar a la contraportada de “La Ponentada Gran”, tal vegada el més manacorí de tots els llibres que s’han publicat mai a Manacor.

Però vet aquí que el divendres 17 de juny, els “cap pares de la cultura local”, li obriren les portes de la glòria de la mà de l’esdevinguda gegantina figura de Maria Antònia Oliver (que igualment sovint també fou posada de cantell), del magnífic parlament del Catedràtic de Filologia Catalana a la Universitat de les Illes Balears Joan Mas, del coratge de Gracià Sánchez, editor de la col.lecció Trucs i Baldufes “Gall Editor”, així com també dels bons oficis de la delegada de Cultura Antònia Llodrà i del Batle de Manacor Pedro Rosselló.

Tot va anar com una seda. S’escoltaren cançons de Guillem d’Efak, i es llegiren alguns del seus poemes, que ara podem trobar recopilats a un sol llibre.

M’imagino emperò la “riallassa” que feria en Guillem, si es trobés esperant veure sortir el sol a la terrassa del “Siroco”, recordant…

TOTA LA INFORMACIÓ I MÉS IMATGES A L’EDICIÓ IMPRESA.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba