ActualidadOpinió

OPINIÓ JORDI CALDENTEY: Veiam si el TIB mira més prim!

Un dia de la setmana passada, que passava a peu per devora l’aturada de bus que hi ha a l’Avinguda del Parc, entre el Parc i el voltador de Na Camel·la, hi va haver una al·lota jove que hi esperava amb un equipatge de mà i un altre de ben gros, amb rodetes, que me va demanar -Do you speak English?, que ve a ser si sé anglès. Jo li vaig respondre que sí, una mica.
Amb això que ella me va demanar, fent cara de passar una penada, si jo sabia si allà s’hi aturava el bus que mena a l’aeroport. I jo, ben tranquil, li vaig dir que sí, que hi passava. No feia gaire que n’hi havia vist un d’aturat que deia ‘AEROPORT’.
No res, que m’atur a fer un cafè amb llet a una terrassa d’allà devora, i una al·lota que també n’hi feia un, repara aquella mateixa turista, que cada punt mirava el panell dels horaris i de les línies de bus, que hi ha penjat a l’aturada, que mirava el mòbil, que tornava mirar el panell, que demanava coses a tothom qui passava per allà, amb una paraula, que la veien passar una penada.
I quan vaig dir que ella esperava el bus per anar a l’aeroport, la madona del cafè va dir que li pareixia que per les festes de Sant Jaume hi havia haguts canvis, que no n’estava segura, si ara s’hi aturava o no. Amb això que cerc amb el mòbil si hi trobaria res, a la plana d’informació del TIB, que són les lletres que, si no vaig errat, volen dir ‘Transports de les Illes Balears’, veiam si hi trobaria per on era que passa la línia del bus de l’aeroport. I, efectivament, hi vaig trobar que, de dia 27 de juliol ençà, el bus ja no s’atura en aquell punt de l’Avinguda del Parc i que només s’atura a la Rambla del Rei En Jaume, a la plaça de Sa Mora i al Molí de l’Hospital.
-Bono!- vaig dir entre mi mateix, -debades pot esperar es bus de s’aeroport, aquesta pobra al·lota!- Me vaig engolir el cafè amb llet amb dos glops, i vaig partir escapat cap a dir-li que no, que el bus ja no hi passa, per aquella aturada, que hi havia canvis.


Llavors me va demanar idò on era que havia d’anar a esperar-lo, mirant l’hora pel mòbil, acongoixada perquè feia tard a l’aeroport. I jo li vaig dir que faríem més via si l’acompanyava amb el cotxe a un dels punts per on passa la línia 42, que és la del bus que va de Cala Bona fins a l’aeroport. Se veu que la passatgera no tenia temps de sospesar si jo era de fiar o no. Supòs que no li vaig fer mals averanys, diu que sí, per favor, li agaf l’equipatge gros, el carreg al cotxe, i la men de cap a l’aturada de la Rambla del Rei En Jaume. Per l’accent de l’anglès que parlava ella, me vaig afigurar que era americana. Li ho vaig demanar, i me va dir que sí.
En cinc minuts arribàrem a l’aturada, li don l’equipatge, i ella, ben agraïda, me va donar les gràcies de tot. Li vaig desitjar bon viatge. Quin alè que va fer, en estar segura que esperava el bus allà on tocava!
Jo ara no apunt res de tot això per bravejar. Ni perquè me pensi haver fet cap ou de dos vermells. No! Només vaig fer lo que tocava, lo que haurien fet de deu persones nou, mínimament condretes, que se fossen topades amb qualcú que els demanàs per anar a part o banda i que se temessen que la informació que li haguessen donada per resposta no fos la correcta.
Apunt tot això per una altra cosa: Per començar, quin poc món, el TIB, en fer canvis en les línies de l’aeroport en plena temporada turística! Però sobretot, si no hi ha més remei que fer canvis, que hi posin unes bones lletres d’un pam, que els passatgers les vegin d’una hora enfora, i a més, escrit en els principals idiomes dels turistes que vénen per aquí.
És que ho vaig mirar, i només hi ha un escrit a un paperutxo, a un raconet del panell, de quatre dits de gros, que s’han de treure els ulls per afinar-lo, que informi d’aquests canvis, i encara escrit en lletra petita, i tan sols en castellà i en català.
Se posen els Transports de les Illes Balears en el lloc de la gent que ha d’agafar un vol per tornar-se’n a ca seva? Els agradaria, a ells, viatjar per onsevulla i perdre l’avió per canvis de bus, o de tren, o de metro mal anunciats, per no dir gens? Tant de ‘SOS TURISMO’, tant de dir que ‘vivim del turisme’, tant de demanar ‘de què menjaríem si no n’hi havia’, i llavors miren tan poc prim? No ho entenc.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba