Son Servera

Natura, cultura, golf i esport: eixos per a la recuperació i reorientació del turisme post covid a Cala Millor

A més de la col·laboració publicoprivada se cerca també la sinergia pública-pública per a poder dur a terme nous projectes per a les pròximes temporades turístiques a la destinació Cala Millor 

Els representats polítics dels dos municipis que conformen el Consorci de Turisme de Cala Millor, els batles de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar juntament amb els regidors de turisme d’ambos municipis, s’han reunit aquest dimarts 17 d’agost amb representants del sector privat així com la FEHM, Federació Empresarial Hotelera de Mallorca i representants del sector públic a escala autonòmica que tenen competència en matèria turística com el conseller insular de Turisme, Andreu Serra, la Direcció General de Turisme, l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears o la Fundació Mallorca Turisme. 

Aquesta reunió ha servit per posar en comú les estratègies de cada un per encarar les pròximes temporades en vista a quatre anys. I és que, la pandèmia ha fet canviar la manera de fer turisme i per tant, ha afectat de ple al sector que encara no presenta les pròximes temporades com a segures. En aquest sentit, el Consorci ha presentat la guia RESCO, una guia de resistència, reorganització i recuperació que pretén ser la base per a adaptar el destí a les noves necessitats i definir els eixos pels quals aposta la destinació com a nou reclam turístic enfront de la resta de destinacions i ha demanat directament al conseller de Turisme, Andreu Serra que el Consorci pugui optar a totes les convocatòries de subvencions que el Consell tregui per a grans esdeveniments esportius i es tingui en compte a la destinació pel finançament parcial d’aquests projectes que sense l’ajuda econòmica insular no serien possibles. 

El conseller Serra, per la seva banda, ha mostrat la màxima col·laboració i la seva clara intenció en aquesta cerca de sinergies conjuntes que suposaran un benefici per a la destinació però també pel turisme insular en general. Així, ha indicat que la Fundació Mallorca Turisme i el Departament insular estan a total disposició del Consorci per posar en marxa el seu pla estratègic, enriquir el producte turístic i millorar el posicionament de la marca. 

En aquest marc, la col·laboració pública-privada i la cogovernança pública-pública són claus per a l’èxit de les propostes. Així, el Consorci de Turisme és el reflex d’aquesta unió publicoprivada que entén també la necessitat del treball amb altres entitats públiques amb competències per dur endavant els projectes que vagin sorgint. 

Els esdeveniments a la destinació són la peça clau d’aquest projecte de reorganització i reestructuració que ja en té alguns d’encaminats així com la ja tradicional East Mallorca Cup de futbol i altres de nous com un ambiciós campionat de golf o altres actes culturals i artístics. 

«Demanam al Consell que tengui en compte la zona del Llevant, ja que territorialment no té els avantatges de zones properes al port, aeroport i a la capital i davant aquest desavantatge territorial necessitam l’ajuda autonòmica per crear productes d’interès i que suposin un valor afegit per a visitar la zona» ha explicat, Colau Bordal, president del Consorci de Turisme de Cala Millor. 

La resposta autonòmica ha estat «molt positiva i col·laborativa» segons els representants del Consorci de Turisme de Cala Millor. Des de l’agència d’estratègia turística de les Illes Balears s’ha explicat de forma molt clara els fons «next generation», fons europeus que poden suposar una ajuda extra per a desenvolupar tota l’estratègia prevista. Des de l’agència s’ha donat la mà per a col·laborar en la creació de projectes que compleixin amb els exigents requisits d’aquests fons i ajudar en la selecció d’aquests per acollir-se al que més encaixin amb la idea del Consorci. Alguns d’aquests fons demanen projectes que millorin la destinació amb inversions per a l’augment de la competitivitat, incorporin els valors de sostenibilitat i digitalització i diversifiquin l’oferta i millorin el capital natural del sistema turístic mitjançant actuacions de prevenció i mitigació del canvi climàtic, molts dels requisits que ja compleixen els projectes presentats en la guia RESCO. 

En aquest marc de col·laboració s’ha establert la idea de fer reunions periòdiques per posar en comú noves idees i projectes la primera de les quals ja ha sortit amb dada. El pròxim 7 de setembre repetirà reunió amb els projectes presentats més desenvolupats per a cercar la màxima eficàcia d’aquests i que tinguin opcions reals de poder optar a aquests fons que suposarien una ajuda econòmica important per a desenvolupar tots aquests esdeveniments prevists.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba