ManacorNoticias

MÉS per Mallorca denuncia el maltractament del govern espanyol als municipis afectats per Glòria i reclama les competències de costes

MÉS per Mallorca ha emès una nota de premsa denunciant el maltractament de l’Estat espanyol i de la Direcció General de Costes als municipis afectats per la tempesta Glòria. Els ajuntaments del Llevant de Mallorca han hagut d’executar i pagar les obres de reparació dins els dominis marítimo-terrestres que depenen directament de Costes, és a dir, del govern espanyol de Pedro Sánchez.

“En un exercici de responsabilitat, l’Ajuntament de Manacor ha invertit gairebé 700.000 euros en arreglar infraestructures dins els dominis de Costes i s’ha fet públic que no veurem ni un cèntim del 50% que el govern espanyol s’havia compromès a pagar”, explica el batle de Manacor, Miquel Oliver. Per això, Oliver i MÉS per Mallorca insisteixen en demanar el traspàs de competències en costes a les institucions de les Illes Balears, ja que “la perspectiva centralista no funciona a l’hora d’arreglar els problemes de Mallorca i de les Illes Balears”. “És indignant que l’Estat faci pagar a l’ajuntament les reparacions dins casa seva i que, en el cas de Manacor, no n’assumeixi ni un cèntim del cost”, afegeix Oliver. El consistori manacorí ha reparat l’estació de bombeig de Cala Magrana, els desperfectes a ses Coves Blanques de Portocristo, el passeig de Cales de Mallorca i un tram del passeig de S’Illot.

La indignació amb la resposta del govern espanyol als desperfectes causats per Glòria se sent tamé a altres pobles de la contrada. La regidora a l’oposició Núria Garcia, de MÉS per Capdepera, explica que “Capdepera va demanar un milió i mig d’euros i només ens han tornat un poc més del 8%, per això la indignació és palpable”. La regidora recorda que “Capdepera i el passeig de Cala Gat era un dels llocs on la destrossa era més visible i on Pedro Sánchez es va fer la foto”. No obstant, i a pesar de Capdepera estar governat per un batle socialista, l’arribada de recursos del govern espanyol és totalment insuficient. Per això, valora Garcia, “seria útil tenir les competències i els recursos per gestionar costes sense dependre de Madrid”.

La tercera tinent de batle de Sant Llorenç des Cardassar i portaveu de MÉS al municipi, Dolors Sánchez, explica també com “la gestió de la tempesta Glòria és una mostra que la gestió de costes des de Madrid perjudica la ciutadaniai les institucions de les Balears”. “Ho veim també amb el cas dela reforma de la primera línia de Cala Millor, que s’endarrereix i es complica. Si les competències de costes fossin del Govern de les Illes Balears, la gestió i el tràmit a l’hora de tramitar qualsevol cosa seria molt més àgil”, apunta.

MES per Mallorca

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba