ActualidadNoticias

A les concentracions de pensionistes contra la bretxa de gènere entre dones i homes a Palma i a Ciutadella, hi van reclamar pensions dignes per a les dones.

Les 16 entitats socials, sindicals, veïnals i ciutadanes que conformen la Coordinadora Balear per a la Defensa de les Pensions Públiques, seguint la convocatòria del moviment pensionista estatal, dies abans del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, es va dur  a terme una concentració a Palma i a Ciutadella. 

També estava previst de fer-ne a la Vila d’Eivissa, però la situació pandèmica no ho ha permès, en trobar-se al nivell 4 reforçat de protecció contra el coronavirus.

A Palma, representants de les entitats mallorquines integrades dins la Plataforma de Mallorca en Defensa del Sistema Públic de Pensions, es va   concentrar el dissabte dia 6 de març al migdia, davant la seu de la Delegació del Govern espanyol, al carrer de la Constitució, a Ciutat.

Hi van rebutjat la bretxa de gènere enorme que hi ha entre dones i homes, pel que fa a salaris i pensions. La bretxa de gènere que, segons les recomanacions del pacte de Toledo, es veurà encara més incrementada. 

Hi van reclamar pensions dignes per a les dones.

De manera semblant, a l’illa de Menorca Pensionistes per la seva dignitat de Ciutadella, juntament amb la CGT-Menorca i l’Associació de Vesins de sa Colàrsega, es van concentrar el dissabte dia 6 i dilluns dia 8 a la plaça de la Catedral.

Hi van llegir el Manifest de Pensionistes que reclamen unes pensions dignes per a les dones i han rebutjat la bretxa de gènere entre dones i homes pel que fa a salaris i pensions.

La situació actual de pandèmia generalitzada obliga a l’organització a mantenir mesures molt estrictes pel que fa a la protecció de la gent que s’hi concentra, tant pel que fa a l’ús de màscares, com pel que respecta a la distància física entre assistents. Mesures que s’han duit a la pràctica a tots dos indrets illencs.

Informació: facilitada per Cecili Buele, component de la Plataforma de Mallorca en Defensa del Sistema Públic de Pensions.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba