ManacorNoticias

L’empresa pública de serveis de Manacor, SAM, posa a punt les platges del municipi per a l’inici de la temporada turística

La SAM ha començat a instal·lar gandules i para-sols a les 9 platges del municipi 

L’empresa municipal de serveis de Manacor, SAM, ha començat amb les feines d’adequació de les 9 platges del municipi davant l’inici de la temporada turística. L’encàrrec que ha fet l’Ajuntament a la  SAM és molt recent, es va realitzar tot just fa poc més d’un mes, pel que la presidenta de la SAM,  Cristina Capó, ha destacat «la rapidesa en què la SAM ha posat en marxa el procés per materialitzar lo».  

La setmana passada es va fer la primera prova del borsí d’operaris de les platges, que ha consistit en un exercici pràctic d’equipament d’una platja, en aquest cas s’Estany de’n Mas. Ja s’ha creat la  borsa de feina de 16 operaris i un conductor i ja s’han publicat les llistes. A partir d’aquest dimecres  els treballadors ja estaran disponibles per a fer feina a les platges del municipi. Es tracta de 5 peons  i 1 conductor per un període de 2 anys de forma continuada i 11 peons per un període de 7 mesos de forma temporal. Aquest personal s’anirà incorporant a mesura que augmenti la necessitat. 

 

En paral·lel a la imminent incorporació del personal que gestionarà els serveis de cada una de les  platges, ja s’estan netejant aquestes en profunditat, fent especial atenció a l’eliminació dels plàstics,  i també s’està gestionant la posidònia segons criteris mediambientals. 

Una vegada condicionada l’arena, ha començat la instal·lació dels para-sols i gandules. Aquest  dilluns han començat a instal·lar-se els serveis a es Domingos Gran i al llarg d’aquesta setmana  s’aniran col·locant a la resta de platges. La SAM ha començat a instal·lar 40 gandules i 20 para-sols  a es Domingos Grans, i instal·larà a partir d’aquesta setmana 20 gandules i 10 para-sols a es  Domingos Petits, 40 gandules i 20 para-sols a s’Illot, 30 gandules i 15 para-sols a Porto Cristo, 20  gandules i 10 para-sols a Cala Anguila, 20 gandules i 10 para-sols a Cala Mendia, 20 gandules i 10  para-sols a s’Estany d’en Mas, 10 gandules i 5 para-sols a Cala Antena i 10 gandules i 5 para-sols a  Cala Murada.  

El material que la SAM ha començat a instal·lar és fruit de la col·laboració amb l’Ajuntament  d’Alcúdia. El material nou que la SAM ha tret a licitació arran de la municipalització del servei es  començarà a rebre a mitjans de juny, pel que és important destacar aquesta col·laboració de  l’Ajuntament d’Alcúdia, que ha cedit part del seu material per poder prestar el servei fins aleshores  amb totes les garanties. Així, una vegada es vagi rebent el nou material licitat, a partir del mes que  ve els nous para-sols i gandules, caixes de seguretat, rentapeus, passarel·les i banys públics s’aniran  instal·lant.  

En aquest sentit, la presidenta de la SAM, Cristina Capó, ha agraït especialment el suport rebut per  part de l’empresa de serveis de l’Ajuntament d’Alcúdia, EMSA, «per haver-nos assessorat sobre el  funcionament d’un servei en què són experts» i també per haver deixat a la SAM part del seu  material mentre el que la SAM ha licitat encara no arriba. «És molt important aquesta col·laboració  entre administracions públiques perquè així garantim el bon funcionament del servei alhora que el  sector turístic comprova el suport que li proporciona l’Ajuntament de Manacor», ha assegurat. 

Pel que fa als preus màxims de lloguer de gandules i para-sols, s’ha establert 1€ al dia per a les  caixes de seguretat, 4€ al dia per als para-sols i 4,20€ al dia per a les gandules.  

Les platges es faran netes de forma manual, amb suport de neteja mecànica. Mentre no es rebi la  nova maquinària adquirida, la SAM ha adjudicat un contracte menor del servei d’un paquet d’hores de neteja mecànica de les platges a Espais Nets Mallorca S.L.U., per tal de poder oferir aquest  servei en les millors condicions possibles. 

D’aquest manera ja s’ha començat per la platja de Es Domingos Grans, ja que hi ha hotels que ja  han obert, i seguirà a s’Illot, Porto Cristo i la resta de platges del municipi. La supervisió anirà a  càrrec de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor. 

A la vegada s’està treballant des del departament de Turisme de l’ajuntament i de forma coordinada  amb la SAM i el departament de Medi Ambient per aconseguir el segell de qualitat de la norma  UNE-ISO 13.009 de GESTIÓ DE PLATGES per a totes les platges del municipi.  

«Amb aquest encàrrec de la gestió de les platges a la SAM i l’esforç que això suposa, volem posar  de manifest el suport de tot l’equip de govern al sector hoteler i al sector de serveis complementaris  turístics, per tal de garantir el servei de platges i traslladar una imatge de normalitat als possibles  visitants. Les platges de Manacor estaran netes, ben ateses i sobretot seran segures», ha assegurat el  vicepresident de la SAM, Sebastià Nadal.  

Tant Cristina Capó com Sebastià Nadal han agraït «l’esforç, les ganes i la dedicació» en què tot el  personal de la SAM s’ha pres aquest encàrrec, ja que fins ara s’ha cobert amb personal d’altres  departaments de la SAM.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Un comentario

  1. Que te pidan titulo de catalan para apuntarte a las ofertas de sam para coger hamacas y basura no es normal estamos en españa,lo normal seria pedir castellano o mallorquin.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba