ActualidadNoticias

L’Ajuntament convertirà l’antic aparcament dels Jutjats de la plaça dels Pares Creus i Font i Roig en un jardí urbà

El projecte s’ha compartit amb els veïnats aquesta setmana perquè hi facin  aportacions 

El solar que acollia l’antic aparcament dels Jutjats de la plaça dels Pares Creus i Font i Roig es  convertirà en un jardí urbà. El projecte en què treballa l’Ajuntament de Manacor preveu el disseny  d’un jardí urbà al solar adjacent al Jutjat de Primera Instància, en una zona declarada Bé d’Interés  Cultural (BIC), que forma part del Conjunt Històric de Es Claustre i del Convent. L’anàlisi dels  reculls històrics han determinat que en aquest emplaçament, al voltant del segle XVI, s’hi  localitzava l’hort dels frares dominics. 

Els veïnats de la plaça dels Pares Creus i Font i Roig varen ser convocats dimecres migdia perquè  poguessin conèixer de primera mà el projecte de remodelació de l’antic aparcament dels jutjats, en  el qual s’està treballant després de què l’Ajuntament el va encarregar a l’arquitecta Maria Magdalena Fons. 

La delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa, ha explicat els eixos bàsics del projecte, amb la intenció  de conèixer el parer dels veïnats abans de donar per finalitzada la tasca i encarar la licitació de les  obres. També han assistit a la trobada informal l’arquitecta encarregada de la redacció del projecte,  Maria Magdalena Fons, amb els seus col·laboradors Sebastià Febrer i Xavier Nicolau, així com  també l’aparellador municipal, Antoni Puerto. Els tècnics han desglossat el projecte i han posat en  valor els elements que tindran presència en aquest l’àmbit, com el marès, l’arbrat i la vegetació  autòctona, l’aigua, les plantes aromàtiques, la rehabilitació de les façanes adjacents i una pèrgola  vegetal com a element d’ombra.  

Pel que fa a les instal·lacions, s’han contemplat les xarxes de pluvials, d’enllumenat públic, rec i  videovigilància. En tot cas, es preveu que el Jardí de l’Hort dels Frares compti amb un tancament  que eviti que quedi obert durant les nits, amb la intenció de fer prevaldre la tranquil·litat i el civisme un cop tanqui la biblioteca municipal municipal. 

Les obres tindran un cost aproximat de 90.000 euros i podran iniciar-se després de la validació de la Comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba