ActualidadNoticias

Du la llengua amb tu, una nova campanya de l’Escola Municipal de Mallorquí que reparteix 2.000 bosses de cotó al petit comerç

L’Escola Municipal de Mallorquí ha repartit 2.000 bosses de cotó amb paraules relacionades amb el  menjar a botigues d’alimentació del municipi. La campanya ‘Du la llengua amb tu’ formenta la  recuperació de paraules en català en retrocés, en desús o que s’utilitzen malament com ara orenga,  alvocat, indiot o ruca.  

Cada botiga ha rebut 50 bosses perquè es reparteixin de manera gratuïta entre els clients. «La  majoria són paraules que s’han incorporat, i que s’ha agafat la paraula castellana o el calc, com orada o nabius. De vegades és tan senzill com conèixer la paraula; si la coneixem, l’usarem», assegura la  directora de l’Escola Municipal de Mallorquí, Margalida Rosselló. «Aquesta campanya, a més,  combina el foment de l’ús de la llengua catalana amb els bons hàbits de consum, que han de tendir a l’eliminació del plàstic», recorda el delegat de Medi Ambient i Política Lingüística, Sebastià Llodrà.  

Les bosses compten amb dissenys de diferents colors i paraules, i recullen mots com ara aladroc,  escalopa, cuixot, nabius, gerret, orada, cogombre o anfós.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba