Islas BalearesNoticias

Autoritzen la despesa de 9 milions d’euros per a la convocatòria d’ajudes de lloguer de 2021

El Consell de Govern ha autoritzat la despesa per a la convocatòria de les ajudes de lloguer de 2021 per un import total de 9.028.000 euros. Les ajudes incorporen fons del Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021 (8.928.000 euros) i també aportació dels pressuposts autonòmics (100.000 euros).

El pressupost total per a les ajudes de 2021, de 9 milions d’euros, serà el més alt de què s’ha disposat mai, atès que supera els 8,7 milions de la darrera convocatòria de 2020. Cal recordar que l’increment de les ajudes de lloguer ha estat progressiu des de 2015, en què s’hi destinaren 1,4 milions d’euros amb 785 beneficiaris. Així, el pressupost destinat a les ajudes de lloguer ha experimentat un increment del 542 % en els darrers anys.

La previsió de la convocatòria de 2021, que es farà pública dins el mes de setembre, és incrementar les dades de beneficiaris de la de 2020, que han superat les 4.000 famílies.

Poden accedir a les ajudes de lloguer les persones que, entre d’altres requisits, paguin lloguers de fins a 900 euros i que tenguin uns ingressos màxims, que en la convocatòria de 2020 estaven fixats en 22.558,77 euros per nucli familiar. Tot i que es definirà en les bases, la xifra màxima d’ingressos estarà prop de la de 2020.

La convocatòria de 2021, les bases de la qual s’estan preparant en aquest moment, incorpora millores que foren introduïdes en el decret llei aprovat el passat mes de maig pel Consell de Govern.

Entre d’altres mesures, per a la propera convocatòria es consolida de manera definitiva l’eliminació de l’obligació del sol·licitant d’acreditar el dipòsit de fiança (obligació que correspon al propietari) amb l’objectiu que l’incompliment per part del propietari no impedeixi que el llogater pugui accedir a les ajudes al lloguer. La mesura s’havia inclòs de manera excepcional en la convocatòria de 2020.

Igualment, es podran fer resolucions i pagaments parcials a mesura que es vagi completant la tramitació dels expedients, fet que permetrà anar avançant els pagaments d’aquells expedients correctes.

En les ajudes al lloguer, tot i que hi hagi tramitació via telemàtica, sempre hi haurà suport i atenció en persona.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba