Entrevistas

“Entre tots els serveis d’educació, ara mateix prestam ajuda a un centenar gros de famílies” – Dolors Sánchez

Dolors Sánchez, tercera tinent de Batle i delegada de Cultura, Igualtat i Educació a St. Llorenç des Cardassar

“Entre tots els serveis d’educació, ara mateix prestam ajuda a un centenar gros de famílies”

Magdalena Ordinas

– Com està la situació a l’Àrea de Benestar Social, que té vostè al seu càrrec?

– Des que es va decretar l’estat d’alarma a causa de la crisi sanitària ocasionada per al COVID-19, a l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Sant Llorenç hem reforçat el repartiment de menjar a domicili, seguim amb el repartiment d’aliments del banc d’aliments i hem afegit a aquests: carn fresca, peix, fruita i verdures fresques, ho repartim a domicili i així estalviam que hagin de sortir de casa.

– Quantes unitats de treball teniu al municipi de Sant Llorenç?

– Al municipi de Sant Llorenç tenim dues unitats de Treball Social: la número ú s’encarrega de Sant Llorenç i Son Carrió i la número dos la zona costanera. Cada una està composta per una treballadora social, una educadora social i un/a administratiu/iva, a més de les directores dels Centres de Dia de Son Carrió i Sant Llorenç; i tenim contractats serveis psicosocials duits a terme per una psicòloga i també el servei d’Ajuda domiciliària i el repartiment de menjar a domicili, proporcionats per les treballadores familiars. La treballadora social de Sant Llorenç és n’Antònia Girart i la de sa Coma na Miquela Bordoy.

– A quantes famílies prestau ajuda des de l’àrea d’Educació?

– El total de les famílies exactes no te’l puc concretar, però entre tots els serveis un centenar gros, atenció domiciliària 17, menjar a domicili per a 27 persones, 25 famílies reben aliments i 40 famílies amb menors reben ajuda. Les Educadores Socials duen el seguiment d’una quarantena de famílies amb menors en situació de risc del municipi. A més, aquest dies els han ajudat a fer les tasques escolars, on tots aquells que no tenen connexió a Internet els han fet arribar còpies, amb xerrades per videoconferència amb els joves, tot un seguit de tasques perquè el confinament els sigui més lleuger, i hem oferit la wifi pública a tots aquells que no tenint Internet es troben a prop d’un edifici municipal.

– Com està la situació del treball que duien a terme des dels centres de dia?

– Els Centres de Dia de Son Carrió i Sant Llorenç estan tancats, alguns usuaris reben menjar a domicili i ajuda domiciliària. Les directores dels centres i les treballadores familiars els criden dos cops per setmana, per parlar amb els usuaris, interessant-se pel seu estat de salut i anímic.

– Heu tingut peticions del servei d’ajuda psicològica?

– Del servei d’ajuda psicològica no hem rebut cap nova petició, apart de les que ja dúiem a terme.

– Quins altres serveis oferiu?

– Hem posat al servei d’aquelles persones que pel seu risc no poden sortir al carrer poder anar a fer la compra i a la farmàcia. Seguim donant el servei de teleassistència. L’equip de Benestar Social atenen via telefònica i per correu electrònic totes les demandes, que ha sofert un gran augment aquests dies, una mitjana de 8 a 12 cridades de nous usuaris demanant informació i orientació sobre la possibilitat de rebre ajudes, els Serveis Jurídics de l’Ajuntament ens assessora. El Servei d’Ajuda a Domicili segueix en marxa, alguns usuaris han demanat suspendre temporalment el servei, ja que aquests dies són el familiars qui tenen cura d’ells. Seguim amb el servei psicosocial i a part també hem oferit un servei d’ajuda psicològica.

– Pel que fa als serveis del repartiment del menjar a domicili. Qui s’encarrega?

– Els repartiments domiciliaris tant de menjar a domicili com del repartiment d’aliments aquests dies es fa a domicili per estalviar que s’hagin de desplaçar a cercar-ho. Aquest servei el fan les treballadores familiars, què s’ha hagut d’ampliar en tres treballadores, ja que ha augmentat tant l’Ajuda a Domicili com el menjar a domicili.

– Satisfeta de la tasca de les treballadores?

– Sí, en aquests moments d’incertesa crec que a tots els que fan feina se’ls ha d’agrair doblement; tot el departament fa una molt bona tasca, cada dia atenen més cridades de gent demanant dubtes i ajudes. Vull aprofitar aquesta entrevista per donar visibilitat a tota aquesta feina, que la majoria de vegades no és només en horari de feina, sinó que s’allarga a tot el dia.

– Aquelles persones que necessitin ajuda i encara no han contactat amb el servei, on ho poden fer?

– Si encare no han contactat, per acabar, tornar a recordar que si us trobeu en situació de vulnerabilitat o coneixeu algú que hi pugui estar, contacteu amb Benestar Social, per informació, valoració, assessorament i orientació jurídica, atenció psicològica, assessorament familiar i educatiu, i no dubteu en telefonar, a Sant Llorenç i Son Carrió 971569549, i a la zona costanera 971812083.

– Gràcies Dolors. Vol afegir res més?

– Donar les gràcies a tots i totes, especialment als nins i nines i als majors, pel seu gran esforç quedant a casa, i a tots els que ens cuiden: sanitaris, policies, protecció civil… i donar molts d’ànims a tots. En sortirem, força i salut!

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba