ManacorNoticias

Les Festes de Sant Jaume tornen amb actes adaptats a la situació sanitària

Les festes arrenquen aquest dissabte amb la Crida de Sant Jaume i s’allarguen fins el  dia de Sant Jaume, 25 de juliol  

Després d’un any sense haver-se pogut celebrar degut a la pandèmia de Covid-19, tornen les festes  del patró de Manacor, Sant Jaume, amb actes adaptats a la situació sanitària, amb capacitat limitada  i recintes amb control d’accés. «Des de l’Ajuntament estam molt contents de poder reprendre les  festes de Sant Jaume, tot i que fins ahir mateix estàvem revistant tota la programació acte per acte ja que la situació així ho requereix», ha reconegut el batle de Manacor, Miquel Oliver, qui també ha  desitjat que «no s’hagi d’anul·lar cap acte».  

Tot i que alguns dels actes més destacats de les festes no es podran celebrar ja que comporten un  risc molt alt d’aglomeracions, sí que s’ha dissenyat un programa «molt digne», en paraules del  president de l’Obreria de Sant Jaume, Joan Sansó.  

Les Festes arrencaran aquest dissabte 17 de juliol amb la crida de Sant Jaume al Parc Municipal  càrrec de Joan Antoni Sunyer. Després de la crida, la Mulassa de Manacor ballarà al Parc  Municipal, en un recinte controlat, públic amb entrada reservada prèviament a  www.enviumanacor.cat, d’assegut i amb mascareta. «Preparar unes festes d’aquesta manera és  dificultós, però agraïm la disposició i col·laboració de l’Ajuntament de Manacor», ha assegurat  Sansó. La majoria dels actes es concentren enguany al Parc Municipal, al pati del CEIP Molí d’en  Xema i a la plaça dels Pares Creus i Fonti Roig, espais que faciliten el control de capacitat previ. 

Un dels actes destacats de les Festes de Sant Jaume serà la Fira Nocturna de dia 22 de juliol a les  19.30 h, que enguany s’instal·larà per primera vegada a la plaça dels Pares Creus i Font i Roig i al  Claustre de Sant Vicenç Ferrer. «En la situació que ens trobam necessitam espais on la capacitat  sigui fàcil de controlar i a la vegada siguin atractius», ha explicat el batle, Miquel Oliver. La Fira  Nocturna tendrà una capacitat d’entre 350 i 400 persones. El delegat de Fires, Carles Grimalt ha  afirmat que se seguirà «el mateix sistema d’un únic accés que ja es va fer servir a la Fira Nocturna  de Porto Cristo i que ha quedat clar que va funcionar», alhora que ha recordat que els assistents han  de dur mascareta.  

El programa preveu també música a la fresca, contacontes, ball de bot, cinema a la fresca, el II  concert de campanes de les Festes de Sant Jaume, conferències, jocs i tallers per a infants i el replec de joies, entre d’altres.  

El cartell de les Festes de Sant Jaume 2021 reprodueix una pintura de Bàrbara Llinàs que representa el penó penjat a la casa del cavaller major de fa uns anys, Tomàs Massanet. El disseny del programa dóna protagonisme a les persones que l’any passat varen decorar els carrers i els frontis de ca seva  de manera individual i anònima. «El poble va estimar la festa i així ho hem volgut reflectir. És  l’homenatge al poble que estima la festa», ha assegurat la secretària de l’Obreria, Bàrbara Llinàs.  En aquest sentit, el president de l’Obreria, Joan Sansó, ha demanat a la gent de Manacor que decori  ca seva, que assisteixi als actes amb indumentària blanca i també i sobretot «esment i seny» per  complir amb totes les mesures de seguretat sanitària. 

El rector de Manacor, Antoni Amorós ha assegurat que «enguany és l’any de la resistència», alhora  que ha donat les gràcies a l’Ajuntament de Manacor i a l’Obreria de Sant Jaume per «mantenir en la mesura del possible el caliu» de la festa del patró. 

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba