Son ServeraComarcaNoticias

L’Ajuntament obre una nova línia d’ajudes a fons perdut de fins a 2.000 € per empresa per al sector econòmic del municipi

Es mobilitzaran gairebé 300.000 euros en ajudes directes 

L’Ajuntament de Son Servera estableix una nova línia d’ajudes a fons perdut de fins a 2.000  euros per empresa o autònom per tal de mitigar els perjudicis econòmics de la COVID-19 en el  comerç i l’hostaleria del municipi. 

Es tracta de la partida més grossa d’ajudes de l’Ajuntament, i és que es mobilitzaran gairebé  300.000 euros amb la intenció d’ajudar els autònoms i les empreses dels sectors més afectats  per les restriccions de la pandèmia. Una mesura que respon al compromís de l’Equip de Govern  amb els sectors que pitjor ho estan passant i que majors conseqüències negatives els està  provocant aquesta pandèmia. 

Aquesta actuació està cofinançada pel Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i  l’Ajuntament de Son Servera, els quals aporten 98.933,49 cadascun, amb un pressupost total  de 296.800,47 euros. 

Es podran beneficiar de les ajudes les persones físiques o jurídiques, agrupacions de persones  físiques i jurídiques privades i comunitats de béns o qualsevol altre tipus d’unitat econòmica  d’una empresa que desenvolupa en aquests moments la seva activitat econòmica en el municipi  de Son Servera, sempre que tengui menys de 20 treballadors de mitjana anual computant els  diferents centres de treball, tengui una facturació a 2019 inferior a un milió d’euros i sempre  que aquesta hagi minvat durant l’últim any en una quantitat superior a un 40 %. A més,  tampoc no s’haurà pogut acomiadar cap dels seus treballadors afectats per  expedients d’ocupació temporal. 

La presentació de les sol·licituds es farà de manera telemàtica a través de la seu electrònica de  l’Ajuntament de Son Servera o de manera presencial en el Registre General de l’Ajuntament. Es podran començar a realitzar vuit dies després de la publicació de la convocatòria en el BOIB. 

Les bases de la convocatòria s’han presentat i aprovat avui mateix durant el ple extraordinari,  amb la finalitat de poder ser publicades al més aviat possible i obrir el període de sol·licitud.  Totes han estat consensuades amb els sectors econòmics als quals van dirigides aquestes  ajudes, amb qui la batlessa, Natalia Troya, s’ha reunit en diverses ocasions en els últims mesos,  tal com ha explicat durant el ple. 

«Es tracta d’unes subvencions amb les quals volem esmorteir d’alguna manera les  conseqüències econòmiques que la pandèmia ha provocat en molts negocis que han vist  reduïda la seva activitat de manera significativa a causa de l’emergència sanitària, amb  l’objectiu de contribuir a mantenir l’activitat econòmica del nostre municipi», ha explicat la  batlessa. 

Aquesta mesura, aprovada per unanimitat de tots els partits, se sumarà a les bonificacions i  exempcions fiscals ja aprovades prèviament, així com a la suspensió de l’impost  per ocupació de via pública per a bars i restaurants per a tot el 2021, o una altra convocatòria  d’ajudes directes a autònoms i PIMES a la qual ja es varen destinar abans de Nadal 100.000  euros.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba