ManacorNoticias

La SAM ret comptes de la feina feta el darrer any

Impuls de les gestions de telemàtiques, reducció dels morosos a la meitat, supressió  dels reincidents per embussos amb tovalloletes, són algunes de les fites aconseguides 

L’empresa municipal de serveis de Manacor, SAM, ha celebrat la Junta General aquest dilluns  horabaixa en sessió telemàtica. La presidenta de la SAM, Cristina Capó, ha explicat davant tot el  consistori municipal els comptes de 2020 i les tasques que ha duit a terme l’empresa pública el  darrer any.  

Subministrament d’aigües 

Entre les tasques més rellevants de la SAM aquest darrer any hi ha la reperforació del pou de la  Gravera, que s’havia esbucat, i la posada en marxa del servei de bell nou, la tramitació de l’augment de potència i la reparació de la connexió elèctrica d’aquest pou. 

També destaca l’impuls del sistema de gestions telemàtiques, i amb cita prèvia del servei d’aigües,  una millora que estalvia desplaçaments als usuaris. 

S’ha programat la reducció de la morositat, que s’ha reduït a la meitat, tot i la pandèmia. En aquest  assumpte hi havia molt de «desconeixement» entre els ciutadans, ha explicat Capó.  

Una altra tasca important que s’ha executat enguany és la redacció del projecte, consultes  preliminars i licitació de la planta potabilitzadora pilot de Manacor, que serà la primera passa per  resoldre el problema de l’aigua potable a la ciutat.  

Sanejament i depuració 

La SAM ha impulsat el programa de vigilància d’embossos amb tovalloletes a les escomeses, que  ha «reduït a zero els reincidents», ha assegurat la presidenta de la SAM davant la Junta General.  

També ha finalitzat quatre obres urgents de substitució d’equips a l’EDAR de Manacor i ha licitat la redacció del projecte complet de sanejament de Cala Murada. 

ORA i aparcaments 

En aquest apartat, la SAM ha obtingut la subvenció per a construir les pèrgoles fotovoltaiques de  l’estació de tren, a més d’acabar-ne la tramitació del projecte i licitar-lo. També ha acabat la  tramitació del projecte de millora dels equipaments de l’aparcament subterrani de la plaça de Sant  Jaume, a més del suport en la tramitació de la subvenció per a l’obtenció de nous parquímetres. 

Platges i litoral 

La SAM ha rebut l’encàrrec de les platges després d’haver estat declarada mitjà propi i ha preparat  les licitacions per gestionar-les. 

Administració general 

Pel que fa a l’administració general, la SAM ha reforçat el sistema informàtic amb un servidor per a possibilitar a tota l’oficina fer teletreball, fet que també ha permès millorar la conciliació de la vida  familiar i laboral, ha explicat Capó. Així mateix, s’ha preparat la internalització de la comptabilitat  de l’empresa i la gestió administrativa de personal, s’ha incorporat el sistema de facturació  electrònica FACE, i s’ha fet tota la feina administrativa per declarar la SAM mitjà propi. 

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba