Entrevistas

“La P.B. Al Loro no va poder oficialitzar-se mai degut tan pel nom, com per la distància de menys d’un quilòmetre entre aquesta i una altra Penya Blaugrana”

Eduard Serra, que fins a la seva disolució, era el president de la Penya Blaugrana Al Loro

“La P.B. Al Loro no va poder oficialitzar-se mai degut tan pel nom, com per la distància de menys d’un quilòmetre entre aquesta i una altra Penya Blaugrana”

Pep Lluís Veny

Com informàvem fa dues setmanes a l’edició de “Manacor Comarcal”, la Penya Barcelonista Al Loro, amb seu a Manacor, la seva Directiva, a l’Assemblea de Fi de Temporada, anunciaven la seva disolució per motius diversos.

Per tal motiu, vam creure convenient entrevistar al que fins ara havia estat el seu president, Eduard Serra Grau (Manacor, 1978), i això és el que ens va voler contar.

– Primer de tot, Eduard. Quants d’anys fa de la fundació de la Penya Barcelonista Al Loro?

– La penya es va fundar el 2 de novembre de l’any 2011, encare que s’ha de dir que la penya mai ha estat oficial. Ho vam intentar un parell d’anys, però no ho vam aconseguir, i un d’aquests motius era pel nom.

– Contamos una mica com va començar aquesta aventura i qui vareu ser els «pares» d’aquesta Penya…

– Tot va començar a casa de la meva padrina, exactament al carrer de Sant Miquel nº42 (al barri de sa Torre). Al principi erem una penya familiar, amb el meu pare, els meus germans, els meus nebots, els meus fillols, i com no, jo. Després van començar a venir amics i coneguts… Així què, es pot dir que els “pares” d’aquesta penya eren de caire familiar.

– En l’actualitat, quants de socis teníeu?

– Ara mateix de penyistes erem 109, una cosa impensable si ens haguessin dit fa dos anys enrere que avui seriem tants penyistes.

– I quina ha estat la principal causa (o causes) que han motivat la disolució de la Penya Barcelonista Al Loro…

– La principal causa que ha motivat que desaparegui la penya és que aquesta Directiva porta molts anys al front i arriba un moment en què estàs cansat per molts motius, i clar, tampoc hem trobat ningú que volgués reemplaçar a l’actual Directiva.

– Des de l’inici d’aquesta Penya Blaugrana, sempre heu estat la mateixa Directiva, no?

– Sí, jo com a president, i te pas a detallar la resta de Junta Directiva: President d’honor: Pep Serra.Vicepresident: Jordi Serra.Tresorer i secretari: Bernat Galmés. Vocal: Joan Miquel Bernabé. Vull afegir que, he de donar-lis les gràcies a tots ells, perquè sense ells tot això no hagués estat possible.

– En què creus que vos heu equivocat la Directiva?

– Està clar que tots ens equivoquem, i que mai ho faràs bé per a tothom, i si hem fallat a algú, demanar-li disculpes.

– I alguns socis?

– Els socis mai s’han equivocat, al revés, sempre han estat al nostre costat donant-nos consells i recolzant-nos, i si no fos per ells la penya mai hagués existit.

– Tornem als inicis. Com deies, la PB Al Loro no ha estat mai oficialment dins el llistat de Penyes del FC Barcelona…

– Mai ha pogut ser-ho de forma oficial, i ho hem intentat, però al final no ha estat possible.

– Com figuraveu idò al F.C. Barcelona… com una penya “fantasma”?

– Com et deia abans, no va poder ser legalment constituïda pel nom, i també perquè una de les condicions exigides és estar la teva seu a més d’1km d’una altra penya (P.B. Ca’n Lliro) i això aturava el poder enviar tota la documentació exigida al club. Per tant, erem una associació legalment inscrita, però pel que he explicat anteriorment, no es podia oficialitzar.

– Des de bastant abans de l’assemblea de Fi de Temporada, ja teníeu pensat dissoldre la Penya?

– Tots els cicles tenen un final i no és que ho tinguéssim clar, però sí que era una cosa que estava en ment des de feia un temps, i tard o d’hora havia de passar.

– Eduard, com veus el tema esportiu del primer equip del Barça de futbol…

– Veig que molts jugadors ja han arribat a la seva fi, com Sergi Busquets, Gerard Piqué, Jordi Alba etc… És veritat que ho han donat tot pel Barça, però crec que és hora de donar pas als joves o a altres jugadors.

– I en quant a la Directiva actual… Què trobes? Creus que s’haurien d’adelantar les eleccions a la Presidència?

– La meva opinió personal, és que la directiva actual, ha fet coses bé i coses malament, però des del meu punt de vista s’han equivocat en moltes coses, i diuen que una cosa per arreglar-se, s’ha de trencar del tot, per tant, penso que sí hauria d’haver eleccions anticipades.

– Imagino que tant tú com la resta de fundadors de la PB Al Loro, el que voldríeu es que tornés a presentar-se Jan Laporta…

– La directiva com tots els socis, el que volen és que el president estimi el Barça i el dugui a conquerir tots els èxits esportius.

– Bono. Per acabar, aquest apartat es per afegir el que creguis convenient…

– Socis, penyistes, simpatitzants del Barça, i especialment als col·laboradors i al cafè Auditori, seu de la Penya Barcelonista Al Loro: donar-vos les gràcies per tot l’afecte rebut i per estar sempre al nostre costat. Han estat 9 anys plens d’èxits i algun fracàs, però m’emporto el millor de tots vosaltres, haver-vos conegut i per estar sempre ajudant i donant-ho tot, i esperem que algun dia aquesta penya torni a néixer, per tant, no és un “Adéu”, sinó un “fins després”. Visca el Barça i Visca la Penya!!! I també vull afegir-te a tú i a la vostra revista, “Manacor Comarcal”, ja què sempre ens heu fet costat quan hem necessitat de voltros per publicar qualsevol notícia de la Penya Blaugrana Al Loro.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba