CulturaNoticias

Gran «Setmana» dedicada al gran Antoni M. Alcover

Malgrat sia perduda aquella espectacularitat de les celebracions de la Setmana dedicada a Antoni M. Alcover, amb la gran carpa instal.lada a la Plaça Ramon Llull y molts d’actes que entre altres qüestions mostraven a tota Mallorca les diferències de criteris en qüestions d’ensenyament, llengua i cultura entre l’Ajuntament de Manacor presidit per Antoni Pastor i el Govern Balear de José Ramón Bauzá, els actes de la Setmana Alcover segueixen amb el seu atractiu de convocatòria i tret de l’Ofrena Floral, centrats en l’espai de la Institució Pública Antoni M. Alcover.
Si be i per motius d’horari a l’hora d’impressió de la revista, en aquest número de “Manacor Comarcal” deixarem per a la propera setmana la celebració de l’Ofrena Floral davant l’Obelisc dedicat al Mossèn a na Camel.la, oferim als nostres lectors un resum del actes fins a l’hora de tancar l’edició celebrats.
Acte inaugural de la Setmana Alcover i visita guiada al Espai
Museogràfic
El dilluns dia 30 de gener, al saló d’actes de la Institució Pública Antoni M. Alcover, el Batle de Manacor Pedro Rosselló, acompanyat pel director general de Cultura del Govern Balear Jaume Gomila, iniciaren les celebracions de la Setmana. Pedro Rosselló digué que “per moltes generacions de manacorins i manacorines, Mossèn Antoni Maria Alcover ha esdevingut en  un símbol de Manacor i també de la nostra cultura que avui mantenim en plena vigència”.
El director general de Cultura Jaume Gomila feu referència de la nostra ciutat com a “una capital cultural que destaca i que ens emmiralla si parlam d’arts escèniques, de literatura, de cultura popular, i de creació artística de tot tipus”. Destacà igualment els valors educatius de la Setmana dedicada a Mossèn Alcover.
Com a segona part de l’acte inaugural de la Setmana, va tenir lloc la visita guiada per l’Espai Museogràfic, visita dirigida i ben documentada per la directora de la Institució Magdalena Gelabert.
setmana-alcover-marato-rondalles-web setmana-alcover-gabriel-barcelo2-web setmana-alcover-gabriel-barcelo-web setmana-alcover-taller-ximbombes-web inauguracio-setmana-alcover-web
El dimarts dia 31 de gener en el magnífic celler saló d’actes de la Institució, Gabriel Barceló Bover, filòleg professor fundador de l’Escola Municipal de Mallorquí, pronuncià una conferència glossant la gran tasca i la figura humana i científica de Miquel Riera Alcover, nebot del mossèn, en relació amb el seu treball i curolla per aconseguir la que avui és l’esplèndida realitat, la seu de la Institució Pública Antoni M. Alcover a Manacor.
El dimecres dia 1 de febrer a partir de les 17’30 hores tingué lloc el taller per aprendre a tocar la ximbomba. Taller organitzat per Margalida Fullana, Jaume Adrover i l’Associació d’Amics de la Institució Antoni Maria Alcover, taller coordinat par Bàrbara Duran.
El dijous 2 de febrer i a partir de les 9 del matí, començà la XIII Marató de Rondalles, i nosaltres vàrem esser presents al moment de l’actuació del Grup Contarelles, davant els alumnes del CEIP Mitjà de Mar, CEIP Ses Comes (Porto Cristo) i CEIP Talaiot (S’Illot).

MÁS IMÁGENES EN LA EDICIÓN IMPRESA DE MANACOR COMARCAL.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba