ActualidadEntrevistas

Entrevista al conseller Marc Pons: «Durant l’estiu hi haurà transport públic per anar a Cala Varques»

Antoni Sureda P.

El Sr. Marc Pons i Pons, va néixer a Es Mercadal al 1973. És arquitecte tècnic i enginyer d’obres públiques per la Universitat Politècnica de València. Aconseguí la plaça de funcionari del Consell de Menorca (ara està en excedència) i poc després entrà a l’òrbita de les responsabilitats polítiques de gestió, des de que el 2003 rebé el nomenament com a director Insular d’Ordenació del Territori del Consell Insular de Menorca. Del 2003 ençà, la seva carrera política anà en clar ascens, assumint les responsabilitats de Secretari General del PSOE a Menorca, i fou Diputat i President del Consell Insular de Menorca. En aquesta legislatura i des del primer moment, fou nomenat portaveu del Govern i conseller de Territori, Energia i Mobilitat. Després de “ratllar” quasi una hora cara a cara, sense baixar la vista ni per anotacions i apunts, vaig sortir amb la conclusió de que al conseller Marc Pons li agrada defensar i transmetre personalment la bondat dels projectes que duu o vol dur a terme.
marc-pons-web2
– Sr. Conseller, independentment de que tots els consellers han assumit responsabilitats sobre temes que ens afecten, vos ho heu fet de ple en qüestions damunt fulla i que desgraciadament romanen quasi sempre pendents. Començant per la mobilitat i els transports, podríeu explicar-nos d’on surt aquesta notícia de l’adjudicació del tren des de l’Enllaç a Manacor per 25 milions d’euros a la UTE Siemens- Man – Sampol?
– Realment a dia d’avui (dilluns 30 de gener a les 20 hores) aquesta decisió no s’ha pres encara, perquè no s’ha celebrat el Consell d’Administració, que és el qui ha d’acordar l’adjudicació. Però sí que és cert que hi ha una proposta en aquest sentit perquè l’esmentat Consell d’Administració resolgui. La notícia ha botat als mitjans de comunicació perquè l’empresa ha donat per cosa feta el que només és encara una proposta.
– Ja ho val idò! Independentment de les lectures que es puguin fer sobre aquest bot als diaris, podem donar per bo el calendari inicialment previst i que les obres s’iniciaran a finals d’aquest primer trimestre de 2017, o a principis del segon?
– Les nostres previsions eren les d’adjudicar les obres en aquest primer trimestre i així haurà estat. Realment les obres poden començar a principis del mes de març, una vegada que les empreses que no han estat escollides hagin pogut comprovar la transparència de tot el procés. Calculam en un any la duració de les obres. I per tant, i malgrat hi hagués un mes o dos de retard, a principis de l’estiu de 2018, l’obra d’electrificació del tren fins a Manacor pot ser una realitat. Llavors podrem anar de Manacor a Palma sense necessitat de fer el trasllat i sabent que hi guanyam reduint els minuts del trajecte, en qualitat, confort, i amb millora ambiental, deixant d’emetre CO2.
– Podria donar-se el cas, com hem vist en tantes obres públiques, que s’haguessin d’ampliar pressuposts per la qüestió de les “subestacions” necessàries per a garantir el subministre d’electricitat.
– L’adjudicació es fa per l’execució literal del projecte complet. No dóna lloc ni té punt de comparació amb projectes de sobres coneguts que desgraciadament han resultat molt problemàtics. Així i tot, aquest projecte, conjuntament amb el de l’electrificació del tren fins a Sa Pobla, que en conjunt tindran un cost de més de 51 milions d’euros amb un 40% procedent dels fons europeus i la resta del pressupost propi del Govern Balear, és l’obra més complexe que hem projectat aquesta legislatura.
– Heu assumit el tema de la Via Verda, deixant definitivament de costat aquella idea de l’arribada del tren fins Artà o Cala Ratjada?
– No hem renunciat a res. Nosaltres estam centrats en el que ara per ara podem fer perquè hem obtingut el necessari finançament dels projectes i, per tant, tenim la disponibilitat pressupostària. Allargar la línia del tren, encara que només sigui fins Artà, obliga a cercar nous recursos econòmics.
– No hi ha cap possibilitat de reclamar aquells 300 i pico de milions d’aquell conveni que ja teníem signat?
– Això és el que per una banda hem fet. Però no per la via judicial, perquè el Govern anterior del Partit Popular i presidit per José Ramón Bauzá va renunciar a aquell conveni. En aquesta com en altres qüestions, hem hagut d’assumir decisions que evidentment no compartim. Ja a principi d’aquesta legislatura ho plantejàrem a la Ministra Ana Pastor, posant-la en antecedents de que mentre el govern de l’Estat està fent grans inversions ferroviàries a la península, aquí ens finançam aquest projecte amb fons europeus i propis. Demanarem la creació d’una comissió mixta per estudiar la situació. Però malgrat les dues reunions que s’han mantingut, fins ara l’únic que s’ha aconseguit és que tècnics de Serveis Ferroviaris i de l’Estat estiguin estudiant el projecte d’aquell conveni que no es va complir.
– El Pla Ferroviari que al seu dia va aprovar el Parlament Balear, tenia previst que el trajecte per Manacor seria soterrat… Creieu que seria convenient i possible que es fes realitat?
– En qüestió ferroviària i en aquesta legislatura el nostre projecte estrella és que el tren arribi electrificat a Manacor. Quant a un projecte de futur en què el tren pugui arribar a Artà, hi ha una part tècnica amb distintes alternatives sense que a priori n’hàguem descartat cap ni una. Si en el que resta de legislatura aconseguim l’electrificació del tren fins a Manacor i signar un nou conveni per aconseguir recursos a cinc anys vista per a la continuació fins Artà, hauríem aconseguit molt i em donaria per satisfet.
Transport públic per carretera a l’illa de Mallorca i noves concessions de les línies
d’autobusos
– Un altre gran tema que ens té a l’expectativa és el de les concessions de les diferents línies d’autobús que finalitzen a finals de 2018… Hi haurà canvis, conseller?
– És ben segur que n’hi haurà. Estam  davant un punt d’inflexió en tot el que respecta al transport públic per carretera, perquè com dius a finals de l’any que ve finalitzen totes les concessions dels transports públics de Mallorca. S’obri l’oportunitat de dissenyar de bell nou tot el transport públic per carretera a l’illa de Mallorca amb noves concessions. Si ara hi ha 18 concessions, a partir de finals de l’any que ve hi haurà  tres grans concessions corresponents a les grans zones de Mallorca, amb l’objectiu d’aconseguir millorar la qualitat del servei, i també la millora de les freqüències, partint d’un estudi per garantir un bon servei a qualsevol punt de l’illa. Hem dissenyat un pla de transport que està a exposició pública, que naturalment tothom pot consultar i presentar les al.legacions que es consideren oportunes.
MÉS PREGUNTES I RESPOSTES A L’EDICIÓ IMPRESA DE MANACOR COMARCAL.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba