Cultura

Èxit rotund de «El discurs del rei», emmarcat dins del cicle de teatre íntim d’Artà

La companyia va exhaurir totes les entrades, deixant a gent del públic sense poder entrar

El passat divendres, 2 de febrer, a les 19.30h tenia lloc la representació de «El discurs del rei» en el Teatre d’Artà, emmarcat dins del cicle de teatre íntim.

Aquesta obra, dirigida pel manacorí Antoni Rosselló, és una adaptació de la pel·lícula amb el mateix nom, guanyadora de quatre premis Oscar -entre ells el de millor pel·lícula i guió- l’any 2011.

L’obra tracta sobre Albert, duc de York, quan es converteix en rei d’Anglaterra després de l’abdicació del seu germà gran. La seva tartamudesa l’obliga a cercar l’ajuda d’un logopeda peculiar, amb tècniques i mètodes poc ortodoxos.

Basada en fets reals, l’adaptació de Rosselló tracta amb delicadesa els temps convulsos del Regne Unit durant la Segona Guerra Mundial, sense oblidar cap detall important i sense res a envejar al film cinematogràfic.

Al capdavant de la representació hi trobam a Biel Bisquerra en el paper d’Albert, el rei George VI, fent una interpretació impecable i una tartamudesa que fa dubtar el públic de si és pròpia de l’actor o és part de l’actuació. Com a Lionel Logue, terapeuta i futur amic del rei, hi ha el manacorí Daniele Fregapane, tan correcte com versàtil, interpretant des d’un Shakespeare en anglès fins a un Sr. W. Churchill.

Per la seva banda, Cecília Genovart interpreta aquesta figura femenina sempre present rere un home important: la reina Elisabeth. L’actriu artanenca, ben orgullosa d’actuar a ca seva, va interpretar un seguit de personatges recolzant la història principal del rei i el Sr. Logue.

La gran direcció d’Antoni Rosselló juntament amb aquest encertat elenc van transportar el públic dins aquesta història de superació personal i amistat.

«El discurs del rei» va ser la tercera obra que es realitzà dintre de la novena edició del cicle de teatre íntim d’Artà, i la companyia va tenir l’orgull de poder penjar el cartell d’entrades exhaurides.

Pròximament realitzaran funcions a Calvià, Muro i a Manacor, entre d’altres llocs.

Des de Manacor Comarcal volem donar l’enhorabona a l’equip per la gran feina feta, a seguir endavant!

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba