CulturaNoticias

Especial i emotiu concert de Setmana Santa de la Banda de Música de Manacor

El passat dissabte dia 27 de març, a les 18 hores i al Claustre de Sant Vicenç Ferrer, amb l’assistència dels aficionats a la música que pogueren aconseguir una entrada, així com representants de l’Associació de Confraries de Manacor que havien portat els seus estendards, el rector de Manacor, Mn. Antoni Amorós, donava el sus d’inici a la introducció a la Setmana Santa, que per segon any consecutiu no es podrà celebrar com abans de la pandèmia de la Covid-19 i que ha canviat la vida de tots i les nostres tradicions.


Seguidament, amb la marxa de processó Caridad del Guadalquivir, de Paco Lola (Sevilla, 1952), escrita l’any 2000 i basada en la rumba Y el Guadalquivir del grup Albahaca, donava inici el Concert de Setmana Santa 2021 de la Banda de Música de Manacor. Les 100 persones que havien pogut aconseguir entrada guardaven un impressionant silenci, on l’acústica del claustre és màgica, i és un lloc espectacular, molt similar a la del Castell de Bellver, i si en això hi afegim el gran concert que va fer la banda manacorina, dirigida per Eduard Bernabéu, sens dubte va ser un bon començament de festes de Setmana Santa.


Entre les obres escollides per aquest concert de Pasqua hi havia, l’Ave Maria – Charles Gounod, Hallelujah – Leonard Cohen, Mater Mea – Ricardo Dorado, etc. L’obra més emotiva va ser Alma de ángel, de Baltasar Moyà Sancho, que la banda va voler dedicar a dos ex músics de la banda, i amb aquestes paraules ho va anunciar la presidenta de la banda Antònia Bassa: “Fa un mes ens va deixar Martí Nadal Gelabert, i aquesta setmana passada ens ha deixat Mateu Perelló Rosselló. Dues persones que tocaren uns quaranta anys amb la banda. Pels anys de dedicació i la seva llavor sembrada per la banda, avui els dedicam Alma de Angel”.


Al concert de la Setmana Santa no podia faltar La Rival de Sebastià Ribot Galmés (Manacor, 1841 – 1921), una de les composicions més conegudes de Mestre Ribot. També coneguda com Sa marxa d’en Ribot, aquesta marxa fúnebre es toca a la processó del Divendres Sant, quan el Sant Crist de Manacor surt de l’Església dels Dolors. El compositor, Sebastià Ribot Galmés, és un dels músics més rellevants de Manacor. Va compondre pasdobles i marxes. El 1891 musicà la sarsuela Don Bisílabo o el hechizado. Fou professor de l’Escola de Música de Manacor, organista de les parròquies de Manacor i de Muro, i director de la Banda de Música de Muro.
Sens dubte va ser un especial i emotiu concert de Setmana Santa 2021, en la que els músics i director hi posaren l’ànima. Enhorabona!

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba