Cultura

El FestMusic Mallorca estrena nom, imatge i amplia el seu cartell a set concerts i dues seus

L’esdeveniment se celebrarà al juny, juliol i setembre a Palma, amb un programa que visibilitza a les dones, tant intèrprets com compositores

FestMusic Mallorca és el nou nom del fins ara conegut com a Festival Son Bono que, en la seva quarta temporada, arriba amb moltes novetats. L’esdeveniment renova la seva imatge i logotip, que signa la pintora Carolina Adan Car, i amplia el seu cartell a set concerts i dues seus. A l’habitual d’estiu en la finca Son Bono del barri de Gènova, on va néixer, s’uneix el Palau Ca’n Vivot, tots dos a Palma. La inauguració tindrà lloc el pròxim 8 de juny en aquesta casa senyorial del barri antic amb l’espectacle Cartes a Bach, en el qual la música per a violoncel d’aquest compositor del barroc serà la protagonista.

Segons explicà Carme Garí, soprano i directora artística del festival, “el FestMusic Mallorca vol ser més que un simple esdeveniment musical. Cercam transformar la forma en què la música clàssica es percep i experimenta, oferint un programa divers i emocionant que enriqueixi la vida cultural de la nostra comunitat i transcendeixi les expectatives del nostre públic. Estem compromesos amb el creixement, la innovació i l’excel·lència, i esperem continuar compartint la nostra passió per la música clàssica amb tots aquells que ens acompanyin en aquesta emocionant aventura”.

D’aquest manera, i a tall d’exemple, el format s’obre a la col·laboració amb altres disciplines artístiques, com la dansa i el teatre, i ofereix la novetat de comptar amb una banda sonora pròpia, un tema compost pel cellista Gabriel Fiol. D’altra banda, FestMusic Mallorca compleix més que mai en la seva història amb l’objectiu de visibilitzar les dones, que estaran molt presents en l’escenari, en els repertoris com a compositores o darrere del teló en l’estructura organitzativa. Un altre dels seus objectius és el d’acollir a intèrprets consolidats, al costat d’uns altres més joves i àmpliament preparats, o rescatar autores i autors menys interpretats.

Juny i setembre, a Can Vivot, i juliol, a Son Bono, són els mesos i espais emblemàtics de la ciutat en els quals el festival deslocalitza els seus escenaris i la seva oferta. ClassMusic Mallorca proposa tres temporades amb l’estrena de dues produccions pròpies, presència d’artistes locals, nacionals i internacionals, diferents tipus de formacions i repertoris variats. La intenció és arribar a un públic ampli i convertir el gaudi de la música clàssica en una experiència, tant per als melòmans, com per als qui no la consideren un referent en el seu oci.

Volem que el nostre públic senti que el nostre espai és el seu espai, que aquest festival és el seu punt de trobada cultural on pugui submergir-se en el món de la música clàssica i sentir-se part d’una comunitat unida i vibrant”, afegeix Garí.

Així, en el concert inaugural a Can Vivot, el 8 de juny, el pati monumental del palau acollirà l’espectacle Cartes a Bach, que el passat estiu va esgotar entrades al Castell de Bellver. Gabriel Fiol tocarà tres de les sis suites per a violoncel compostes pel gran mestre del barroc. L’acompanyaran Carme Garí i Maria Estelrich, que donen vida a les dues esposes de Bach, Maria Bàrbara i Anna Magdalena, en una dramatització, i la ballarina Nathalie Quaiba.

Entremig, el 14 de juny, el festival s’expandeix a Can Tàpera mitjançant una col·laboració amb la Fundació Sa Nostra per a celebrar el Dia de la Música. Serà amb el concert Cruïlles, amb intèrprets procedents de les quatre Illes.

El 7 de juliol, la temporada d’estiu s’obre a la terrassa de Son Bono, des de la qual s’albiren la badia i el bosc i castell de Bellver. Ho fa amb una actuació internacional, la de les italianes Maristela Patuzzi i Margherita Santi, violinista i pianista, respectivament, que tocaran obres de Bartòk, Schumann i Beethoven en el concert Mythos. Folklore i mitologia. Una setmana després, el 14, les components del quartet femení de corda The Flower Quartet abordaran composicions de Fanny Mendelssohn (1805 – 1844), Turina i Piazzola. Finalment, el festival s’acomiada de Son Bono el 28 de juliol. Ho farà amb el nou projecte de Voicello Duet en primícia. La soprano Carme Garí i el violoncel·lista Gabriel Fiol, acompanyats pel bateria Miquel Marqués, presentaran una fusió que explora els límits de la música clàssica, la qual han denominat Resonare. Entre el passat i el futur.

En els concerts de Son Bono, les actrius de la companyia teatral Les Reines del Ball introduiran els temes musicals com Les Muses de l’Art.

El FestMusic Mallorca torna a Can Vivot el 14 de setembre amb el quartet de corda Dabraccio Quartet i el seu Petit Viatge per la música de la compositora Carme Rodríguez (1996), al costat de la de Puccini, de qui se celebra el centenari del seu naixement, Beethoven i Ravel. La clausura de l’edició de 2024 es produirà el 28 d’aquest mes amb l’estrena de Cantar de Dona. Empoderament i tradició, un recorregut per la sarsuela i la cançó popular des d’una visió actual. Per a aquest viatge s’han triat peces de Albéniz, Granados, Falla, García Lorca i els mallorquins Matilde Escalas (1870 – 1936) i Miquel Marqués (1843 – 1918). Amb la veu de Carme Garí, l’arpa d’Helena Garreta, Gabriel Fiol al chelo i la ballarina Raquel Viejo.

Amb el propòsit d’arribar a un públic variat amb el qual crear un vincle, s’ofereixen localitats de diferents preus i descomptes amb les quals els assistents als concerts contribueixen a la viabilitat i continuïtat del FestMusic Mallorca com a micromecenes. Aquestes prenen el nom d’elements del paisatge mallorquí: sol daurat, blanc ametller, verd olivera i brot de romaní. Les dues primeres, anomenades Premium, inclouen una degustació de vins de Macià Batle i en el cas de Ca’n Vivot, també una visita guiada pel palau.

A més, el festival compta amb al patrocini d’establiments d’hostaleria de Gènova i del casc antic que col·laboren amb vals regal que se sortegen entre els qui adquireixen les entrades en la web.

https://ticketib.com/es/organizers/associacio-mallorca-musical

Presentació del Festival FestMusic Mallorca

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba