CulturaNoticias

“El Tio Pep se’n va a Muro” s’interpreta a l’Auditori de Manacor els dies 22 i 23 a les 20 hores i el dia 24 a les 18´30 hores

Uns dies, o millor seria dir uns horabaixes-vespres abans de l’inici de la XXII Fira de Teatre de Manacor, concretament els dies 22 i 23 de setembre a les 20 hores, i el 24 de setembre a les 18’30 hores, l’Auditori de Manacor acollirà la representació de l’obra “El Tio Pep se’n va a Muro”, de la que foren autors Sebastià Rubí i Antoni Maria Servera.


Segons ens informen els actors que interpretaran l’obra, Sebastià Rubí i Antoni Maria Servera respectivament escrigueren el llibret i compongueren la música a finals de la dècada dels anys 30, després del seu triomf més recordat i interpretat pels manacorins i manacorines, com fou “Ai Quaquin que has vingut de prim!”. També cal afegir que fou la darrera obra interpretada al Teatre Principal de Manacor abans del seu enderrocament. Evidentment es tracta d’un sainet que en tota la seva estructura musical i teatral ens recorda el Quaquin, però amb temàtica diferent i amb un polític com a personatge central.
El director escènic de la representació, que no és altre que el conegut actor Joan Toni Sunyer, ens explica que l’obra o sainet està ambientada a Manacor a la Plaça de Sant Jaume i el personatge central, que li dóna nom és “El Tio Pep”, Batle de Manacor, interpretat per Pep Veny, amic del botiguer Sion (Miquel Estrany). El Batle un dia decideix anar-se’n a viure a Muro degut a la pressió que rep per part del poble, que li recrimina les multes i les pujades d’impostos, tot plegat a més dels problemes que te a casa amb la seva dona, que ho complica tot al voler casar la seva filla amb en Biel (Rubén Carrillo) perquè és un jove de família rica recentment arribat del servei militar.
Es fa un embolic quan en Biel, que a qui en realitat estima és a na Bernadina (Maria Magdalena Vives), no vol saber res de la filla del Batle i tot el poble participa del embull.
A la representació, el director escènic Joan Toni Sunyer no actua i es limita a la tasca de direcció, mentre que la directora musical Maria Antònia Gomila, si be no té tampoc cap paper a l’obra, canta entre la gent del poble a cor… i com per descomptat podeu suposar, el Batle Tio Pep (“Pou”), no canta. El botiguer Sion, així mateix canta un poc al final.
Interpreten “El Tio Pep se’n va a Muro”, uns vint actors més altres cantadors convidats que fan de poble o cor, ja que el sainet…

TOTA LA INFORMACIÓ A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba