ActualidadNoticias

El Suprem rebaixa fins als 142.000 euros el preu que l’Ajuntament haurà de pagar per la zona verda del cilindre

Els terrenys s’arribaren a valorar en més de quaranta-un milions d’euros

El Tribunal Suprem ha dictat sentència sobre el preu dels 12.973 metres quadrats a la zona del cilindre que l’Ajuntament ha d’expropiar a petició dels actuals propietaris dels terrenys. El Suprem fixa el preu d’aquesta parcel·la en uns 142.000 euros «i això és una bona notícia per a tots els manacorins i les manacorines perquè els propietaris arribaren a reclamar un preu de 41 milions d’euros per aquests terrenys», ha explicat la regidora d’Urbanisme, Isabel Febrer.

Els terrenys es troben situats entre la rotonda d’entrada a Manacor des de Porto Cristo i el club de tennis Manacor. En una compareixença davant els mitjans en la qual han estat presents la batlessa de Manacor, Catalina Riera; la regidora d’Urbanisme, Isabel Febrer; l’assessor jurídic de l’Ajuntament, Felipe Pou; i el cap tècnic del departament d’Urbanisme, Joan Antoni Salom; s’ha informat sobre el contingut d’aquest sentència.  La batlessa ha expressat que «des de l’Ajuntament estam contents, és una bona notícia perquè podem posar punt i final a molts anys de patiment».

La sentència 293/2018 del Tribunal Suprem sobre la valoració dels terrenys de la zona del cilindre de Manacor és conseqüència del recurs que presentaren els propietaris dels terrenys al Tribunal Suprem contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que ja fixava en uns 140.000 euros el preu d’aquesta zona verda. «La sentència del Tribunal Suprem considera el sòl expropiat com a sòl rústic i no com a sòl urbà i aquesta és la raó per la qual els terrenys es valoren en uns 142.000 euros i no 41 milions», ha afegit la regidora d’Urbanisme.

«Els serveis jurídics municipals han hagut de certificar davant els Tribunals que la zona  és rústica i no urbana perquè no compta amb serveis com el d’enllumenat, el d’aigua corrent o el de clavegueram», ha explicat l’assessor jurídic municipal, Felipe Pou. «Allò rellevant és que en aquest cas s’ha aplicat la nova Llei del Sòl, que distingeix clarament entre el que s’ha de considerar zona rústica o zona urbana», ha afegit. Per això des del Govern Municipal consideren que «les sentències favorables no depenen de qui exerceix la defensa dels interessos de l’Ajuntament sinó de la llei que es pot aplicar», ha explicat la regidora d’Urbanisme, Isabel Febrer. I és que «tan aquesta sentència com la de Torre Florida són favorables als interessos de l’Ajuntament, que en el cas de la zona del cilindre han defensat directament els serveis jurídics municipals mentre que en el cas de Torre Florida l’han exercida serveis jurídics externs», ha afegit Febrer.

Des del departament d’Urbanisme, a més, han informat que s’han fet les passes necessàries perquè l’expropiació de zones verdes no pugui amenaçar més el futur econòmic de l’Ajuntament. Així la batlessa ha recordat que «l’any 2013 es va rebaixar el sostre de població del municipi dels 180.000 habitants als 80.000». I és que «les zones verdes dels nuclis urbans es calculen tenint en compte la població i corresponen a cinc metres quadrats de zona verda per cada habitant», han explicat els tècnics del departament d’Urbanisme. A més, «amb el Pla General es reduirà el número de zones verdes i totes les que preveu s’adscriuran a unitats d’actuació i per això no tendran cap cost econòmic per l’Ajuntament», han conclòs des del departament.

Aj. Manacor

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba