ActualidadNoticias

«Motius per a una vaga»… pel Grup Municipal MÉS-Esquerra

El dia 8 de març és el dia mundial de la dona. Amb motiu de visibilitzar la lluita feminista, pensam en quines són les raons per les quals les dones, així com també el conjunt de la societat ens hem de mobilitzar. Vivim una situació de discriminació per raó de sexe, per això hem de tenir els ulls oberts cap al nostre entorn i ens he de solidaritzar les unes amb les altres. La sororitat, ara, és la nostra millor arma. No ens n’adonarem de la força que tenim fins que ens alcem totes juntes.

Les dones ens enfrontam diàriament a la violència estructural d’un Estat i d’una societat patriarcals, que ens jutja i ens qüestiona la nostra vida privada, el nostre cos i la nostra sexualitat. En un context on la violència masclista es visibilitza diàriament, ens hem d’unir perquè se’ns deixi de criminalitzar i de qüestionar. Ara més que mai hem de ser valentes i voler-nos lliures.

L’Estat exerceix una violència estructural envers les dones quan decideix no assignar recursos eficients per a desenvolupar mesures de prevenció i plans d’Igualtat. L’Estat ens deixa de banda quan no prioritza polítiques socials a favor de les dones així com també protocols d’actuació en casos de violència masclista. Ens sentim desprotegides. La dificultat a què ens enfrontam quan hem de conciliar la vida laboral amb la familiar provoca desigualtat salarial i sostres de vidre; no hi ha representació paritària en tots els àmbits de la societat com tampoc hi ha intencions d’aprovar el Conveni Internacional contra la violència de gènere i l’assetjament sexual en el lloc de treball. Les dones encara no som al lloc on ens mereixem.

La pobresa té nom de dona. Les dones pensionistes, que han treballat cuidant i criant les famílies, que deixaven la feina o estaven obligades a deixar-la per política d’empresa si es casaven, ara cobren unes pensions no contributives que no els permet sobreviure. Majoritàriament, les famílies amb un sol progenitor són monomarentals, fet que afegeix una sobrecàrrega a la situació de desempar i greu inseguretat en el cas de tenir un treball precari.

El motiu d’aquesta vaga és perquè la societat vegi el que passa quan les dones s’aturen, no només en l’àmbit laboral, també en el familiar. Instam l’Ajuntament de Manacor i tota la societat que doni suport a aquesta vaga de dia 8 de març de les 12 h a les 14 h a Sa Bassa. El canvi té nom de dona.

Grup Municipal MÉS-Esquerra

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba