ActualidadCoronavirus - Covid-19Noticias

Situación actual en el Hospital e Islas Baleares.

Después de ver cómo la curva tanto de ingresados en el Hospital de Manacor, como de infectados en las Islas Baleares disminuía durante varios días, parece ser que hemos llegado a un punto de estabilización.

En lo que refiere al Hospital de Manacor, hemos ido ofreciendo los datos que nos han ido facilitando desde el departamento de prensa. Como podemos comprobar en el siguiente gráfico, los pacientes de planta, han sufrido han sufrido un notable descenso desde el día 6 de abril, mientras los pacientes de la Unidad de Cuidados Intensivos, se mantiene estable entre los 6/5 pacientes.

Unidad Hospitalaria Domiciliaria

Actualmente hay 8 pacientes en domicilio que trata el hospital de Manacor, aunque desconocemos si es por Covid-19 o por otras circunstancias.

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que a les Balears hi ha 596 casos positius actius de SARS-CoV-2

Fins ara s’han fet prop de 25.000 proves per detectar la malaltia

A les Illes Balears hi ha 596 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 8 més que ahir. D’altra banda, 938 persones s’han curat, la qual cosa implica 20 més que la darrera jornada.

Així mateix, s’han comunicat 3 defuncions i el total acumulat és de 134 morts. En total, s’han duit a terme 23.506 proves de laboratori (21.923 PCR i 1.583 tests d’anticossos). En les darreres 24 hores, s’han detectat 31 casos nous, la qual cosa representa un increment de l’1,9 % sobre els 1.668 casos acumulats.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 351 persones hospitalitzades, 59 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 610, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 9 persones hospitalitzades (5 a l’UCI). També hi ha 18 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 42 les persones hospitalitzades (11 a l’UCI). Altres 24 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera.

D’ençà que va començar l’epidèmia, s’han detectat un total de 300 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 18 % dels 1.668 casos que s’han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a dia d’avui hi ha 150 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa menys de l’1 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 238 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, hi ha 417 persones afectades (293 residents i 124 professionals). En el cas dels usuaris, 217 persones són positives actives, d’altres 26 s’han curats i 50 han mort. Pel que fa als treballadors, 107 són positius actius i 17 professionals han superat la infecció. Ara mateix hi ha 15 residències de gent gran amb casos actius de les 56 residències públiques, privades i concertades a la comunitat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, en les darreres 24 hores no s’han notificat casos nous. Ara mateix hi ha 5 residents positius actius i 29 de curats. També hi ha 8 professionals amb contagi actiu i d’altres 11 que han superat la infecció. En total, en aquests moments hi ha 4 residències per a persones amb discapacitat amb positius actius de les 60 que hi ha a tota la comunitat.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba