Entrevistas

“A més d’entrenador, som agent de la Policia Local, i ja hem hagut de posar 4 multes per circular sense motiu imprescincible” – Entrevista a Miquel Aguado

Parlam amb l’entrenador de l’Inter Manacor, Miquel Aguado, que entre d’altres coses, ens diu que enyora molt tant els entrenaments, competició, com als seus jugadors

“A més d’entrenador, som agent de la Policia Local, i ja hem hagut de posar 4 multes per circular sense motiu imprescincible”

Pep Lluís Veny

Aquesta setmana, hem trobat oportú parlar també amb l’entrenador de l’Inter Manacor, Lluís Miquel Aguado, però no creieu que única i exclusivament ens parla de futbol, ni molt menys. Ell és Policia Local a Sant Joan, i ens conta també com viu aquests dies, tant des de la seva feina, com a ca seva, amb la seva família.

– Miquel, primer de tot i més important; et trobes bé tú i la teva familia?

– Sí, de moment tota la gent que m’enrevolta es troba be.

– Vodria saber un poc la teva rutina diària des de l’estat d’alarma decretat pel Govern Central el passat dissabte…

– Be,com a Policia Local, me toca fer torns més llargs, sense cap dia de descans, i una vegada he acabat la feina, deix la roba de feina a dependències per mirar d’arribar el més net possible a ca meva. Utilitzam totes les mesures de precaució.

– De quina població ets membre de la Policia Local?

– De Sant Joan.

– Actualment, degut a l’estat d’alarma, no teniu dies lliures idò?

– De moment no.

– Té mèrit el que feis, tot per la seguretat de tots noltros. I els santjoaners, compleixen amb el decret de no sortir si no és del tot necessari, o no fa coió…

– La veritat es que sí, la gent està agafant consciència del que ens passa i en quin moment vivim. Els primers dies eren preventius i d’informació, però ara ja esteim aplicant el reial decret “a rajatabla”.

– Les multes pels qui «se pasen pel forro» el decret, sense tenir un motiu important per sortir al carrer, es de 100 a 600 euros, no és així?

– Així es, exacte.

– Quants de policies locals sou a Sant Joan?

– Som dos. La veritat és que pocs efectius, però cobrim el municipi juntament amb la Guàrdia Civil.

– Ja heu hagut de multar a algú?

– Sí. A 4 persones hem multades ja per no respectar el quedar-se a casa sense un motiu important (l’entrevista li férem el passat dissabte dia 21).

– La Unitat Militar d’Emergències (UME) no hi es a Sant Joan?

– No, de moment no han arribat. Està previst fumigar els carrers del poble, però per part de Protecció Civil.

– En quant al tema esportiu i com a màxima autoritat dels jugadors del primer equip de l’Inter Manacor… segueixes en contacte amb els teus jugadors i cos tècnic?

– Sí,esteim pendents de si s’amplia aquest estat, i als jugadors sels han passat unes sessions per fer a ca seva, i confiam amb ells.

– Com bé saps i així ho diuen les autoritats sanitàries, de cada dia hi haurà més nombre d’infectats i els quince dies decretats d’estat d’alarma no seran suficients. Tú ets dels que creu que les lligues esportives, en tots els àmbits, quedaran suspeses aquesta temporada… o ets de l’opinió que proseguiran…

– M’han comentat que s’ha ampliat l’ajornament fins dia 30 d’abril, i si és així veig complicat poder acabar. No sé com ho faran. Crec que, per evitar malentesos, s’hauria d’acabar d’una manera extraordinària. T’explic: Una de les idees seria, el primer classificat, ascendir de categoría, i el segon i tercer, classificats pel proper Play Off d’ascens, juntament amb els campions de Menorca i Eivissa. Després, del 4rt a l’11è fer partit únic o doble partit, i així els quatre guanyadors jugarien el Play Off d’ascens. En quant al descens… no descendir cap equip i fer com a la lliga argentina, que la propera temporada aquests equips comencin amb puntuació negativa respecte als punts que els faltava per la salvació. D’aquesta manera s’evitarien moltes de jornades i crec que així tothom més o manco estaria content amb aquesta fòrmula. Una altra opció, també interessant, i que se n’està parlant, és de que es compti la puntuació feta per part de cada equip fins la jornada 19. En aquest cas i pel que respecte a l’Inter, a la jornada 19ª estavem sisens, per tant entrariem al Play Off. Quan suspengueren la lliga, estavem 7º, empatats amb el sisè.

– En el cas de que se pogués continuar amb la Lliga, tanmateix ho teniu bé per continuar una temporada més a Regional Preferent, que era primerament el vostre objectiu, no?

– Queden molts de punts encara, en teoria, si es juguen. Crec que hem de ser ambiciosos i pensar amb els d’adalt, i és què en el món del futbol hem vist de tot. En definitiva, ens faltaria sumar 6 punts més per salvar-mos.

– Tens el «mono» del futbol? Ho dic perque jo el tenc i no estic dins el món del futbol com tu…

– Moltíssim de “mono” de futbol tenc, però no tan sols a la televisió. Enyor la rutina d’entrenaments, competir, i sobretot enyor als meus jugadors i el dia a dia amb ells.

– I es que, m’imagin Miquel, que quan tens a un grup de jugadors als que veus tant o més que a la teva pròpia família, se converteixen també com a part de la família. No és així?

– Sí, i sempre ho he dit, des del primer dia que vaig començar a entrenar a l’Inter, m’han demostrat quin tipus de persones i club són. Som un privilegiat, i aquest dies es quan més me don conta de la importància que tenen a la meva vida.

– És molt guapo això que dius. Segur que ells també tenen el mateix sentiment cap a tu…

– Això ja no ho sé, haurien de ser ells qui ho diguin, però veig dificil que enyorin a un entrenador tan exigent com jo, però saben diferenciar quan toca fer feina i quan toca riure.

– Així ha de ser. I ja que xerram de futbol, com veus (millor dit, com veies, fins que es va suspendre) al teu Barça i al Real Madrid. Qui creus que finalment sen durà la Lliga, i si veus possibilitat de què aixequin alguns dels dos la «orejuda»…

– Som del Barça, però no som fanàtic. De fet, m’agrada més anar al Santiago Bernabéu. Tenc dos fills, el gran és del Barça i el petit del Madrid, i mir de no ficar pressió amb això. Fins que se va aturar la lliga, no els veia a cap dels dos amb nivell de guanyar la Champions, però ara tot començarà de nou, i amb la qualitat que té el Barça… i el ADN Champions del Madrid, veig als dos candidats a guanyar-la, sempre i quan passin l’eliminatòria que tenen pendent. En quant a la lliga, crec que el Barça està una mica per davant per regularitat, sobretot fora de casa.

– Per acabar, i més que com a entrenador de futbol, com a policia que ets i com a persona, uns consells a la gent i el que vulguis afegir. Aquestes darreres linies, totes teves…

– Que es quedin a ca seva, que només surtin per coses imprescindibles, que mirin de fer coses noves, i aprofitar aquesta època per, quan poguem sortir, veiem la vida d’una manera més tranquila i pausada. Tot anirà beníssim i ho podrem contar en un futur com un mal somni.

– Gràcies Miquel, en nom d’aquesta casa, «Manacor Comarcal», ja què sempre que hem necessitat de tú, ens has correspost de la millor manera i mai amb un «no» per resposta. Segur que en sortirem, ànims, i visca l’Inter Manacor!!!

– Visca l’Inter!!, i molt agrait de lo be que vos portau amb l’Inter i amb la meva persona.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba