ComarcaNoticias

Son Servera posa en marxa rutes segures per als escolars

S’han habilitat quatre camins mitjançant cartellera i senyalització viària des de diferents punts  del poble per arribar a l’escola Jaume Fornaris i Taltavull

L’Ajuntament de Son Servera i l’Associació de Mares i Pares del CEIP Jaume Fornaris i Taltavull  han posat en marxa el projecte «Camins Segurs», una iniciativa que en paraules de Vanesa  Sierra, presidenta de l’AMIPA Jaume Fornaris i Taltavull, “neix d’una inquietud de les famílies  per millorar l’accés a l’escola afavorint la seguretat del més petits. És un treball col·lectiu ja que  depèn de tothom tenir un poble segur i sostenible, i consisteix amb la senyalització d’unes rutes  per tal de garantir aquesta seguretat, alhora que es redueixen les emissions i els cotxes”. 

És amb aquest objectiu que s’han habilitat fins a quatre camins, cadascun dels quals està  senyalitzat amb un color diferent i parteix de diferents punts del nucli urbà de Son Servera.  Aquests punts estan ubicats en zones on hi ha facilitat d’estacionament per tal que les famílies  puguin deixar els infants en un lloc segur. I a l’inici d’aquestes rutes hi ha panells informatius  amb un mapa de la ruta traçada, el color identificatiu, el temps que de camí i la distancia a  recórrer. Cal destacar que des del centre educatiu tenen aprovades entrades relaxades que  permeten un marge de 15 minuts per a l’entrada dels infants. 

Aquests camins suposen, per una part, fomentar la reducció de l’ús del cotxe dins el nucli urbà  i, per tant, minvar les emissions de C02; i per l’altra, reforçar l’autonomia dels infants i educar los en hàbits saludables. 

A més, aquesta iniciativa pretén establir un horari i unes aturades concretes coordinades per les  persones participants, en què es podran anar sumant els infants fins a l’escola. Cap de les rutes  duren més de 15 minuts. “Des de l’Ajuntament apostàrem des del primer moment per la  proposta de l’AMIPA”, explica Sergio Valbuena, regidor de Mobilitat. “Educar els infants en el  valor de la sostenibilitat és totalment necessari en la societat actual i aquesta és una molt bona  manera de fer-ho”, ha matisat també Dori Moreno, regidora d’Educació. 

El disseny de la cartellera ha estat realitzat pels mateixos alumnes, que a classe han elaborat  diferents dibuixos, mentrestant han treballat també la conscienciació ecològica, l’educació  viària i els hàbits saludables. 

Finalment, la imatge escollida és obra de Francisco Expósito Peregrina, de 5è B. I els alumnes  finalistes: Julia Acedo , de 1r A; Abraham Perelló Fernández, de 6è B; i Cèlia Ripoll, de 1r C, han  estat finalistes. Tots i totes han rebut un reconeixement cultural de part de l’Ajuntament i un  altre de l’AMIPA.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba