Actualidad

Sentit homenatge pòstum a Sebastià Riera Fullana

Els jardins de la Torre dels Enagistes varen acollir dijous passat l’acte d’homenatge que els familiars i amistats de Sebastià Riera Fullana li van retre a títol pòstum, a prop de complir-se tres mesos des del seu traspàs.
La vetllada, que va convocar més de cent cinquanta persones, va comptar amb un gran nombre d’intervencions, entre les quals destacaren les dels seus familiars: la seva filla Catalina, els seus dos nets, Joan i Miquel, i n’Antònia, la seva dona.
També varen acostar-se al micròfon companys de trajectòria política, com l’expresident del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, la secretària general dels Socialistes de Manacor, Núria Hinojosa, o Maria Antònia Vadell, companya del CDI als inicis de la Transició democràtica. Tot i que no va poder assistir-hi per motius d’agenda, la presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol, també va participar mitjançant l’emissió d’un vídeo amb el qual va recordar el llegat que deixa Sebastià Riera després de tota una vida de compromís públic amb el poble de Manacor.
Al llarg de la seva vida, Sebastià Riera va participar en infinitat d’iniciatives, entre les quals destaquen la inauguració de la primera escoleta infantil pública de Manacor, la creació del primer grup de ball de saló, la recuperació i restauració de la Torre dels Enagistes i la Torre de les Puntes, la potenciació de l’hipòdrom, la posada en marxa de la Mostra de Teatre escolar gràcies a l’empenta d’uns joves Capsigranys, o l’emissió del programa de la Televisió Manacor “Les nostres contrades”, que va donar a conèixer multitud d’excursions arreu de Mallorca.
L’homenatjat també va ser recordat per la seva faceta cultural i com a gran defensor de la llengua, la identitat i la justícia social. Sempre va estar vinculat a l’Obra Cultural, així com va fer palès el secretari de la delegació de Manacor, Jordi Caldentey, i també es va reconèixer la seva tasca per recuperar la memòria democràtica, de la qual en va donar testimoni l’historiador Antoni Tugores.
L’acte fou arrodonit amb dues peces musicals que va interpretar la jove cantant Maite Rama i amb la sembra d’un garrover, que simbolitza l’arrelament que Sebastià Riera Fullana sempre va tenir amb el seu poble, Manacor, i que tant va contribuir a millorar.

Més de cent cinquanta persones varen recordar en Sebastià Riera Fullana en els jardins de la Torre dels Enagistes
La intervenció de n’Antònia Sansó, la dona d’en Sebastià Riera, va ser molt emotiva
La família i els amics d’en Sebastià Riera varen viure un acte molt emotiu
Núria Hinojosa, secretària general dels Socialistes de Manacor
Francesc Antich, expresident del Govern de les Illes Balears
La família Socialista present a l’acte

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba