Cultura

Presentació del primer llibre de gloses del serverí Ramon Reus Brunet, «A tu… a jo»

Portada del llibre de gloses «A tu… a jo»

Aquest proper divendres, dia 19 de gener, Purpurina editorial estrena l’any 2024 amb la publicació del segon llibre de gloses, escrit en aquesta ocasió pel serverí Ramon Reus Brunet. «A tu… a jo» és el primer llibre d´aquest jove glosador arrelat a les festes de Sant Antoni i actiu participant dels concursos de gloses. De fet, col·lecciona un bon grapat de premis importants aconseguits arreu de l’Illa. La presentació es farà a la sala de baix del Teatre La Unió de Son Servera, a partir de les 19’00 h.

El glosador Iván Antich “Pirret”, l’autor del pròleg, diu que “és una oda a l’amor o a l’odi des del punt de vista de l’autor. Aquest recull ens regala una mirada única per entendre el món, un diàleg d’ell cap al món”.

L’ àgil capacitat d´expressió i d’improvisació de l’autor crea un esclafit de paraules que espiregen com el foc de Sant Antoni en una rica varietat de temes que conformen «A tu… a jo».

Pel que fa al contingut de les gloses, cal destacar la seva fidelitat i amor per les tradicions mallorquines, especialment per les del seu poble natal, Son Servera. Reflexions personals sobre la vida, festes populars, picades d’ullet a persones properes i importants per a ell, l’amor, records… «A tu… a jo» conforma tota una declaració d’intencions d’aquest glosador enamorat de la paraula pronunciada, escrita i improvisada.

El llibre serà presentat per Marina Fernández, amiga personal de l´autor. A part de l’autor, intervindrà també l’editora de Purpurina editorial, Marga Serrano, així com els glosadors Ivan Antich Pirret i Miquel Servera Boireta.

Purpurina editorial estrena amb «A tu… a jo» un nou format de llibre, pel que fa al disseny. Les seves mides, 9×20 cm, estan inspirades en els versos de les gloses; paraules justes, espai just. Amb un disseny minimalista, els colors blanc i vermell protagonitzen el llibre número 20 de l’editorial.

Ramon Reus Brunet (Son Servera, 1990) s’endinsa en el món de la cultura popular adoptat pels Ximbombistes d´Artà, on queda fascinat pel gran nombre de cançons i melodies que comprèn la ximbomba. Enamorat dels Darrers Dies, comença a experimentar amb els versos fins a construir gloses amb la sort de poder conèixer i formar part dels Glosadors de Mallorca, que el nodreixen i li fan créixer aquesta passió per la improvisació. I sense deixar d’improvisar, descobreix els concursos de glosa escrita en els quals participa amb l’objectiu d’engrandir el seu vocabulari i d’obrir noves portes a nous horitzons.

Entre els premis més destacats, es troben els de Santa Maria, Sóller, Esporles, Sant Llorenç i Llubí. I un accèssit al Bar Mallorquí que té regust de primer premi.

Ramon Reus Brunet

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba