ActualidadNoticias

Presentació de la Memoria del Policia Tutor de 2016 a les Illes Balears, a Manacor

policia-tutor-memoria-2016-web-1595

A les 11 del matí del dimecres dia 8 de març i a la seu de la Institució Pública Antoni M. Alcover, Catalina Cladera, consellera d’Hisenda i Administracions Públiques; i Martí March, conseller d’Educació, Cultura i Universitats, presentaren la memòria del Policia Tutor de l’exercici 2016.
L’acte s’inicià amb unes paraules de benvinguda a les autoritats i cossos de seguretat implicats amb les funcions pròpies dels Policies Tutors per part del Batle de Manacor Pedro Rosselló Cerdá, que també agraí a la consellera d’Administracions Públiques que escollís Manacor i la Institució Antoni M. Alcover per a la presentació de la memòria. El Batle destacà molt especialment la importància del Policia Tutor, que des de la seva creació ha aconseguit que molts de joves actualment ben integrats a la nostra societat no hagin hagut d’acabar davant un jutge.
Seguidament parlà el conseller d’Educació, Cultura i Universitats Martí March, que feu referència a la importància de la bona acollida per part dels pares i els professors a la figura i funcions del Policia Tutor en l’àmbit de les escoles. Qualificà el programa com a de “molt positiu” i l’activitat dels Policies Tutors com a de “molt profitosa”.
Acte seguit, el coordinador del programa Policia Tutor de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears, Rafel Coves, ajudant-se amb una sèrie de diapositives, ens informà a grans trets de l’activitat desenvolupada pels Policies Tutors als 63 municipis dels 71 de les nostres illes en que al seu dia s’implantà la figura del Policia Tutor.  Coves presentà el dels Policies Tutors com un treball molt eficaç i sovint tan poc vistós com necessari. Destacà molt especialment la tasca d’intervenció per a prevenció de mals i accidents.
Segons l’informe presentat, l’educació vial, que fou la primera activitat assumida als anys 80 per part del Policia Tutor e les escoles, segueix essent la que a més alumnes arriba i hauria de seguir arribant, malgrat hagi minvat fins a 50.000 dels 90.000 als qui van dirigits els diversos treballs i programes. Rafel Coves feu igualment referència a les xerrades preventives, sobre temes de l’assajament escolar i l’absentisme, l’ús de les noves tecnologies, els plans d’emergències i seguretat dels centres escolars,  la violència masclista i altres, de les que es mantingueren 625 reunions al passat exercici, arribant a uns 12.000 alumnes.
Coves igualment destacà la presencia dels Policies Tutors a les diferents festes populars a les illes, com el cas de les festes de Sant Joan a Ciutadella, amb les que col.laboren 20 Policies Tutors procedents de l’illa de Mallorca. Finalment informà de 5.718 intervencions del Policia Tutor al llarg del passat curs. D’aquestes actuacions, 2.584 tingueren lloc a Mallorca, 795 a Menorca i 2.339 a Eivissa i Formentera.
Tancà l’acte la consellera d’Administracions Públiques Catalina Cladera, assegurant que la figura del Policia Tutor no només ajuda als menors, sinó que també augmenta en gran mesura la confiança dels pares, alumnes i professors del centres escolars.

cartell-bullying-web-1595 memoria-policia-tutor-2016-web-1595-2 memoria-policia-tutor-2016-web-1595-3

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba