ActualidadManacorOpinió

OPINIÓ MARC JUANEDA: A punt de perdre el tren (més actual que mai)

Si m’atur a pensar (cosa que no val la pena fer massa sovint, vist com està el món), me n’adono que molta de gent -no tothom- i no és la meva intenció ofendre a ningú, és molt bona de manipular, i fer-li creure que el que és blanc és negre, i viceversa, donat que una gran majoria fem el que he dit al principi, no pensar i deixar que altres pensin per nosaltres.
Però… això ens du a que, amb el nostre consentiment, la nostra veu, la nostra presència, la nostra manipulada decisió en definitiva, faci posar en dubte l’honestedat de les actuacions de persones que amb tota seguretat -convindria ens aturéssim a pensar-ho-, estan fent feina o duent endavant projectes positius pels interessos generals (per una gran majoria), i no pels d’uns pocs que, en el llarg del temps, aquests només han servit per fer de la negació (el NO) la seva bandera o posar pedres davant el camí.
Em refereixo al manipulat i intoxicat tema Tren-Tram. Em refereixo a la manipulada i revirada actuació dels grups polítics que de forma soterrada uns, i de forma sibil.lina altres, s’han confabulat per donar una informació distorsionada del projecte en superfície i del seu pas entre palmeres, i de la realitat que ens afecta a tots, els que viuen al llarg del passeig i els que l’utilitzem, perquè aquest és de TOTS, i que amb la seva manipuladora i dinamitera labor, creen conflictes, mentals unes vegades i socials o de convivència la majoria, vessant informacions desvirtuades i adaptades a la seva ideologia (el no fer res) i sempre recolzant-se en la bona voluntat d’una gent que sense saber-ho es deixa manipular, fins i tot en contra dels seus interessos.
La meva postura és bona d’entendre. En el 77, els que governaven, per mor de l’eclosió automobilística i supòs per interessos de rendibilitat, ens llevaren el tren. Uns ens queixàrem i la majoria no digueren res. No l’utilitzàvem massa. Passat el temps, la claustrofòbica acumulació de vehicles al carrer, carreteres i ciutats, amén de l’augment dels preus dels combustibles, l’insistent recomanació de l’ús del transport públic -terriblement dolent, caduc i monopolitzat al nostre indret- fins fa poc, però sense efecte dins el nucli urbà, ens fa pegar el crit al cel i demanar insistentment (el nostre municipi i els municipis veïns afectats) la tornada d’un mitjà de transport mai oblidat: el TREN. Però no el tren clàssic de tota la vida, sinó noves tendències, nous sistemes plenament provats i aplicats: el TREN-TRAM, el tren tramvia que, de sota i volta, ens canviarà Manacor dotant-la d’unes característiques de ciutat gran i moderna. Tampoc em convenç la idea d’alguns que posen l’excusa que cal pensar en el futur i que ha de servir-nos per no sé quants… El FUTUR ÉS AVUI!!!
La gent -en un principi- rebutja el tramvia perquè l’associen a la idea d’un tramvia del segle passat que divideix la ciutat, fa molt renou i produeix accidents. Res més enllà.
En les ciutats que han adaptat el tren tram aquests darrers anys, els recels han donat pas a una gran satisfacció entre la gent i usuaris, passant a ser un dels mitjans més valorats i utilitzats.
Els problemes de fluïdesa de trànsit venen donats precisament per l’impacte que produeix el gran nombre de vehicles (cotxes, autocars…) en moviment. El transport públic en via és el més ecològic i solidari i beneficia fins i tot als que no l’utilitzen (menys contaminació, menor ocupació d’espai públic).


Si un vehicle privat usualment l’ocupen una o dues persones, i que la capacitat del tren tram pot arribar a les cent cinquanta places, arribem a la conclusió que automàticament deixem “aparcats” uns 75 cotxes (2,196kg de CO2/l i 1750KWh), o 3 autocars (945g CO2 i 716KWh) en front de 0g de CO2 i 360KWh pel Tren Tram.
Factor d’emissió de la gasolina 2,35Kg/l de CO2 // de gasoleo 2,64Kg/l CO2
Com reduir-ho? Transport Públic/Tren Tram.
El tramvia és el mitjà col·lectiu que menys energia consumeix, i aquesta es pot obtenir de fonts netes. Si s’haguessin de tallar arbres, la quantitat de CO2 que deixaríem d’emetre gràcies al Tramvia és molt més que el que absorbeixen els arbres que hauríem de tallar.
És segur, molt més que el bus, trenta vegades més que un cotxe i cent més que una moto (dades UITP). És un sistema guiat (no pot sortir de les vies). La majoria d’accidents vénen provocats pels cotxes que envaeixen les vies o creuaments.
Aquest sistema de transport no és sorollós. Juntament amb la retirada de la circulació d’una quantitat indeterminada de vehicles del corrent circulatori i la silenciosa marxa del tren, fan que el carrer recobri un assossec i una pau que ajuda a l’agradable estada i a gaudir de l’entorn.
A part de ser còmode (com un cotxe), al ser de pis baix i disposar de grans finestrals, es pot gaudir de tot allò que passa davant els nostres ulls -locals comercials, places i jardins, gent que es passeja-, i ja sortint de la ciutat, tot allò que ens ofereix la natura.
Sens dubte sorgirà el tema de la caternària i el seu impacte visual.
No, aquests tramvies prenen l’energia des d’un cablejat situat per damunt d’ells, molt menys visible que altres elements del carrer o de les pròpies vies, i segons el tipus de muntatge i els postes de suport, poden ser utilitzats per semàfors, faroles, etcètera.
Indrets on han optat per aquest mitjà de transport: Barcelona, València, Sevilla, Bilbao, Parla… i mitja Europa: Londres, Paris, Milán, Roma, Amsterdam, Bruselas, Estocolmo, Francfort, Viena i un centenar més.
El creixement d’una ciutat té un preu, part del qual fa temps estem pagant: un trànsit desmesurat, boig i mal controlat, una aglomeració de vehicles al carrer, una saturació de vehicles a les carreteres, i ara un tren al mig de tot això!!, diuen alguns. Però no oblidem que aquest solament circula pel seu pas, no canvia de carril, obeeix als semàfors, no invadeix l’espai d’altres, no s’atura sobtadament, i si s’atura no col.lapsa la circulació. Si les petites molèsties anunciades en són aquest preu, a més de reorganitzar la circulació, ben pagades siguin.
Per altra banda, vull recordar que l’esperit de l’anunciat sistema de Tren-Tram, perd part de les seves característiques al soterrar-lo, i se perden les possibilitats d’aprofitar-lo en tot el seu context: tren i tramvia. No donem per suspès l’examen abans de fer-lo!, i sobre tot, NO PERDEM EL TREN.
El fer-lo passar per fora de la ciutat no mereix cap comentari.
Part d’aquestes dades han estat preses dels ”Cuadernos Civicos del diario La Vanguardia”
Sense ànim de polemitzar.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba