ActualidadManacorOpinió

OPINIÓ JORDI CALDENTEY: Millores millorables

Aquests dies, i aquests mesos que vendran, a la plaça des Cós, hi tenen la circulació tancada per obres. L’Ajuntament du idea de fer-hi un empedrat perquè hi puguin anar a peu, sense cotxes estacionats, i amb la circulació de cotxes molt restringida i que hi hauran de fer molt poca via.
Jo trob bona idea que, tant a Manacor com a qualsevol poble o ciutat, cerquin fer espais on la gent pugui caminar tranquil·la, sense haver d’anar tot el temps lerta-alerta si passen cotxes, on tant la gent que hi passa a peu com la qui hi resideix, pugui estar sense sentir el renouer del trànsit (sobretot de les motos) ni alenar-ne el fum.
Ara bé, ja se sap que és impossible fer-ho tot bé per a tothom. Quan fan les coses bé per a un, les fan malament per a l’altre. Tota aquesta cotxada que lleven del centre (en aquest cas parlam de Manacor, però llevar la circulació del centre és una tendència molt estesa a tota Mallorca i per molts de llocs de la Península i d’Europa), tota aquesta cotxada, a part o banda per força ha d’anar a fer caramull. És per això que tota aquesta pau, tot aquest silenci que duen al centre, al mateix temps el duen de renou, de fum, i de voreres estibades de cotxes estacionats, que se toquen, a la resta del poble o de la ciutat, al redó de l’espècie de bunyol que fa el poble enrevoltant el forat que ve a esser el centre. Vénc a dir que, per uns viure a pler, uns altres han de viure mal a pler.


Alerta: jo ara no ho dic contra aquest ajuntament ni contra cap altre que llevi el trànsit del centre del seu poble. No. Si vos he de dir vera, no he sentit ningú del Palau ni de sa Bassa que enyori gens ni mica que hi tornin dur el trànsit. Ho dic per una altra cosa:
En conec un que me va dir que no fa gaire va anar de viatge a Pontevedra, que és una ciutat gallega, amb devers el doble d’habitants de Manacor. Me va dir que, allà, també hi han llevat el trànsit del centre ben llevat. Però que, abans d’això, feren una cosa: que va esser, a cada entrada a la ciutat, fer-hi un bon aparcament amb cabuda a voler per als vehicles que llevaven de la circulació del centre. I també me va dir que, a la sortida dels aparcaments, hi ha uns indicadors amb forma de fletxa que diuen, per exemple, “jutjats, a quinze minuts a peu, cap aquí”, “mercat, a deu minuts a peu, cap allà”, “catedral, a dotze minuts a peu, cap allà deçà”. I que li vengueren de nou els pocs minuts a peu que hi havia de l’aparcament de l’entrada de la ciutat fins al centre.
I jo li vaig dir una cosa: -a Manacor, si proves d’anar a caminar i enrevoltar-lo, per exemple partint del Serralt, cap als Multicines, cap al Tennis, cap a la residència de devora ca’n Vinyes, cap al McDonald’s, cap a la ronda del “colesterol nou”, i altra volta cap al Serralt, de qualsevol punt, si provau d’anar fins al campanar, hi ha deu minuts. Jo ho sé perquè mon pare i ma mare hi estan devora i ho tenc calculat si cap dia vaig a caminar i hi he d’anar a sopar a qualque hora acordada. Deu minuts clavats, sense badar ni tampoc córrer gens.
El cas de Pontevedra, que he apuntat mé amunt, és com si a Manacor hi hagués un bon aparcament per exemple al redol on posen els cotxets de les fires i festes, a mà dreta anant del Parc a Na Camel·la, que n’hi hagués un altre arribant de Felanitx per exemple al polígon que hi ha allà deçà les naus de ca’n Suasi, i que n’hi hagués un altre per exemple en el redol on hi havia la fàbrica de perles de la Majòrica. Per dir uns exemples. Així, tant en arribar del Port, com de Felanitx, com de Palma o d’Artà, tothom hi podria deixar el cotxe.
Llavors una altra cosa que fan molt bé a moltes de capitals europees a l’hora de llevar trànsit és senyar vies aposta per anar-hi amb bicicleta i també posar aparcaments de ferro a voler d’aquells que hi emboteixen una roda de la bicicleta per fermar-la-hi.
Tant una cosa com l’altra ajudarien molt, a Manacor i onsevulla, hi comandi el partit que hi comandi, tant ara com més endavant, a evitar (o almanco fer minvar molt) els problemes que sempre du a la resta del poble llevar el trànsit del centre, per molt que això suposi una millora, cosa que jo no discutesc gens.
Ho apunt per si pot servir d’idea ara o més endavant.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba