ActualidadManacorOpinió

OPINIÓ JAUME RIGO: I de regal, la gent de Manacor vos demanam…

És pràcticament impossible escriure una carta als Reis d’Orient pensant en el que necessita el món o el teu poble sense semblar-se a una candidata a miss d’un desfasat concurs de bellesa. Per això, he pensat que el millor és donar la paraula a la gent, que les manacorines i els manacorins diguin lliurement quines són les peticions que volen fer als Reis per Manacor, i així, després de demanar-ho a molta gent, aquests han estat els resultats. Les peticions màgiques han estat molt variades, però no n’he deixada de posar cap ni una, encara que en alguna jo personalment pugui no estar-hi totalment d’acord o hi vegi inconvenients. Fent un resum i agrupant les peticions similars, la carta de la gent de Manacor als Reis d’Orient podria ser una cosa així:
Benvolgudes Majestats. Ja som un poquet grandets i potser trobareu que hem perdut una mica la il.lusió, però encara no hem perdut l’esperança. Sabem bé que vosaltres teniu apuntat a un llibre ben gruixat si hem estat bons i ens mereixem algun regal, o si ens hem portat malament i ens correspon un almud de carbó. Amb l’alegria d’aquests dies de festa que ens esperen vos volem demanar algunes coses, no per a nosaltres, sinó pel nostre poble, Manacor. Suposam que ens contestareu que està en la nostra mà aconseguir-les, amb esforç i voluntat, i tendreu raó, però mai està de més comptar amb una ajudeta, sobretot si és una ajuda màgica. Potser quedareu una mica saturats amb tantes peticions, però és que tenim moltes necessitats i ja diuen els més majors de nosaltres que només si es demana molt s’obté alguna cosa.


En primer lloc vos demanam que tots els carrers de totes les barriades i poblets d’aquest Manacor nostre estiguin ben asfaltats, de manera que amb el pas dels anys la gent arribi a esborrar de la seva memòria aquell nom horrible de Manaclot. En temes d’obra pública és una petició generalitzada que s’arreglin les voravies, i hem arribat a la conclusió que si no és per art de màgia amb la vostra intervenció no ho aconseguirem mai.
També necessitam que ens ajudeu a tenir una mica més de consciència mediambiental, social i cultural, a més d’un sac ben gran de cohesió social i esperit col.lectiu. Que la gent sàpiga cuidar el mobiliari urbà, que no embruti tant els carrers i al mateix temps que l’empresa de neteja ho faci un poquet més bé. Vos demanam el regal de tenir els frontis de totes les cases guapos i ben cuidats, per així gaudir més de viure al nostre estimat Manacor, per exemple fent que l’Ajuntament subvencioni les obres de millora i redueixi els impostos a qui ho faci. Ens agradaria molt el regal de que ens lleveu tot aquest cablejat que penja de la cara de les cases, fent-lo anar per davall terra.
Manacor es mereix ser capdavanter en emprenedoria empresarial i té totes les condicions per aconseguir-ho, essent capital de comarca. Vos demanam que intercediu perquè les administracions donin una mica més de suport al comerç local, que fa un parell d’anys que ho està passant malament, així com a la reduïda indústria local, que ha quedat en no-res, i que la ciutadania hi col.labori fent ús dels seus serveis. Si aconseguíssim millorar una mica això, potser la nostra economia seria més estable i pròspera.
Vos demanam també un enllumenat digne del poble que hauria de ser referent i mirall de la comarca del Llevant, així com un enllumenat nadalenc més ampli i festós. Ens preocupa molt i ens causa molts de perjudicis el caos circulatori, la mancança d’aparcaments i les restriccions que impedeixen circular pel centre; per això vos demanam que poseu màgicament dins la ment dels nostres governants municipals la necessitat de replantejar o eliminar la ZPR, que millorin l’ordenació del trànsit i creïn més aparcaments.
En l’apartat d’instal.lacions, vos demanam una piscina municipal, com tenen la majoria dels pobles; un nou poliesportiu o l’ampliació dels existents perquè els que feim esport ja no hi cabem; un espai tancat i cobert per fer celebracions, actes, fires, mostres i festes; més espais per la infància, amb jocs, i que siguin segurs; una sala municipal d’exposicions digna, on poder-se donar a conèixer la gran quantitat de creadors que tenim; una escola nova a Porto Cristo; un segon ambulatori a Manacor, una ràdio local; un ateneu cultural.
Vos demanam que ens dugueu de regal una oferta àmplia d’activitats d’oci per a la gent jove, que sigui econòmica i participativa, que ens ho poguem passar un poc bé. Finalment, en l’apartat polític, hi ha molta gent de Manacor que demana una remodelació completa de l’Ajuntament i els organismes autònoms que en depenen, amb auditories externes, amb més transparència, amb més participació, i un govern que pensi en la gent.
Ara que la carta està escrita, ja veim que ens ha sortit massa llarga i sabem que és totalment impossible que ens dugueu tot això, per tant, deixam al vostre bon criteri dur-nos allò que trobeu més necessari. Sabem que també ens hem deixat moltes coses per demanar, però si hi pensam durant aquest any ho apuntarem per l’any que ve. El Nadal és una renovació, un renaixement, per això, si enguany ens hem portat malament com a societat o alguns de nosaltres i ens toca carbó, ens comprometem a ser més bones persones i pensar més en els demés. Com a mínim, si no hem de rebre més que carbó, vos demanam que almenys ens dugueu molta salut per tots i que s’acabi aquest malson de la pandèmia. Rebeu una forta abraçada de la gent de Manacor, que encara creu en vosaltres, i malgrat la il.lusió s’ha esvaït una mica, encara té esperança.
PD: A la gran quantitat de persones que m’han enviat les seves peticions després de finalitzar la redacció d’aquesta carta, i que per tant no hi han cabut, els deman disculpes i els promet que tendré en compte els seus comentaris per propers articles.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba