CulturaNoticias

Nou museus de Mallorca s’uneixen en el projecte ‘Museus com a  corredors segurs’ 

Nou museus de Mallorca s’uneixen en el projecte ‘Museus com a  corredors segurs’ 

La iniciativa pretén donar a conèixer els museus i llocs patrimonials amb visites  guiades i gratuïtes per a petits grups estables d’un màxim de 10 persones 

Nou museus de Mallorca s’uneixen en el projecte ‘Museus com a corredors segurs’, que neix amb  l’objectiu de donar a conèixer diferents museus de Mallorca a partir de visites guiades i gratuïtes per a petits grups estables d’un mínim de 8 persones i un màxim de 10. La iniciativa va partir del  Museu d’Història de Manacor i ha aconseguit l’adhesió i treball en xarxa del Museu del Calçat i la  Indústria d’Inca, el Museu de Mallorca, el Museu Marítim de Mallorca, el Museu de Pollença i  l’església del Convent, el Museu Arqueològic i jaciment de Son Fornés, el Museu Balear de  Ciències Naturals i Jardí Botànic de Sóller, Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma, i el  Museu d’Art Sacre de Mallorca.  

El projecte en xarxa permetrà que cada museu gestioni i derivi les visites a la resta de museus i que  els usuaris només hagin de fer una única inscripció a qualsevol dels museus adherits. Així, cada un  dels museus gestionarà i realitzarà la visita guiada als diferents equipaments del llistat amb els petits 

grups estables. ‘Museus com a corredors segurs’ es durà a terme des d’aquest mes d’octubre fins a  principi d’estiu de 2021.  

La iniciativa s’ha presentat aquest divendres al Museu d’Història de Manacor. El delegat de Cultura  de Manacor, Mateu Marcé, ha volgut agrair a tots els museus que en formen part «per apropar als  ciutadans les instal·lacions de diferents localitats» i ha remarcat que «la cultura és segura». «La  situació actual ens obliga a reinventar-nos, pel que iniciatives com aquesta són molt benvingudes»,  ha afegit. 

La directora del Museu d’Història de Manacor, Magdalena Salas, ha explicat que la idea del  projecte és donar a conèixer els museus al públic no potencial. «Volem aprofitar la tardor i l’hivern  perquè conegueu els museus i els llocs patrimonials que mai heu visitat perquè no heu tengut temps, perquè treballàveu, o simplement per desconeixement. Amb el nostre guiatge, teniu l’oportunitat de  conèixer-los», resa la iniciativa. 

Pel que fa al sistema de reserva d’entrades, Salas ha indicat que cada «museu de referència o més  proper» s’encarregarà de gestionar les visites a tots els demés inclosos a la xarxa. «És una manera  de facilitar l’accés a tots aquests museus als ciutadans de les Illes Balears», ha afegit. En referència  a la situació sanitària actual, Salas ha incidit en què «els museus són corredors segurs perquè no  hem sentit que hi hagi hagut cap contagi a cap de les activitats que s’hi han realitzat, pel que això és un valor per recalcar.»  

Els responsables dels diferents museus participants de la iniciativa han explicat allò que els  ciutadans podran visitar a cada una de les instal·lacions. El Museu Arqueològic de Son Fornés  ofereix als visitants l’exposició permanent i també el jaciment arqueològic de la mà de les  arqueòlogues del museu. Pel que fa al Museu Marítim de Mallorca, es podrà visitar l’exposició  permanent sobre els oficis de mestre d’aixa, pescadors i navegants, a més de l’exposició sobre la  memòria oral del Port de Sóller, que permet veure les transformacions que ha viscut aquest indret 

els darrers 80 anys. El Museu de Mallorca es podrà visitar els dijous de 13h a 14h i de 17h a 18h.  Aquest museu de referència, que exposa la cultura artística mallorquina des del segle XIII fins al  segle XX, espera que aviat també es puguin mostrar les col·leccions d’arqueologia. La visita  guiada, de moment es podrà fer a la col·lecció permanent i quan es tinguin exposicions temporals  també s’incorporaran al programa.  

Pel que fa al Museu Art Sacre de Mallorca, ofereix als visitants conèixer la història del patrimoni  artístic i religiós de Mallorca. També es podrà visitar l’exposició temporal que explica la història del mateix museu, a més de gaudir de l’espai arquitectònic on està ubicat: el palau episcopal. Quant al  Museu de Pollença, compta amb una sala de prehistòria, una sala d’art gòtic, una sala especial de  l’obsequi fet pel Dalai Lama el 1990, la sala dedicada a l’escola pollencina i dues sales d’art  contemporani, entre d’altres. El museu d’art contemporani Es Baluard ofereix una programació  expositiva que varia al llarg de l’any, pel que aquests primers mesos es podran visitar les  exposicions de Miguel Ángel Campano, ‘Accents i diferències’, i l’exposició de Teresa Margolles,  ‘La pedra’.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba