Entrevistas

Maria Magdalena Mesquida Oliver: “La clau per treure aquestes notes és, sobretot, l’interès per les diferents assignatures, la curiositat i les ganes d’aprendre”

Maria Magdalena Mesquida Oliver, alumna de l’IES Manacor, ha estat una de les 6 persones premiades als Premis Extraordinaris de Batxillerat de les Illes Balears, als què es presentaren 179 aspirants. Per a presentar-s’hi, la convocatòria de la Conselleria d’Educació i Formació Professional fixava una nota mitjana de batxillerat mínima de 8,75. En el seu cas, ha obtingut matrícula d’honor de batxillerat amb una mitjana de 9,89. Els Premis Extraordinaris de Batxillerat són la fase prèvia dels Premis Nacionals de Batxillerat.

 • Maria Magdalena, has obtingut aquests dos cursos de batxillerat unes notes excel·lents. Com ho has fet?
 • Des del primer dia vaig intentar prestar atenció i agafar apunts a totes les classes, i d’aquesta manera ja aconseguia que m’entressin la majoria dels continguts. Després mirava de dur la feina al dia, estudiar amb antelació i fer resums abans dels exàmens. També és important organitzar-se bé a l’hora d’estudiar i alternar el temps d’estudi amb descansos (fer esport, activitats de lleure…). Però la clau per treure aquestes notes és, sobretot, l’interès per les diferents assignatures, la curiositat i les ganes d’aprendre.
 • Ens pots dir per quin motiu et presentares en aquests premis una vegada haver acabat el batxillerat?
 • La cap d’estudis i el meu tutor van enviar un correu amb la informació dels premis als alumnes que ens podíem presentar, i a mi des d’un primer moment ja em van cridar l’atenció. Després ho vaig parlar amb la meva família i la meva mare em va animar a apuntar-me. També em vaig inscriure perquè tenia ganes de veure en què consistien exactament les proves i per viure l’experiència.
 • Per què vares triar l’IES Manacor per fer el batxillerat essent de Montuïri? Has trobat bon ambient en el centre i l’ajuda necessària en el professorat?
 • Vaig cursar els quatre anys d’ESO a l’IES Porreres, però allà no hi havia la possibilitat de fer el batxillerat. Per això, vaig mirar la llista de centres adscrits i el que em va agradar més, per la seva ubicació i per recomanacions que m’havien fet, va ser l’IES Manacor. La veritat és que les primeres setmanes a l’institut van ser una mica difícils, però passat el temps vaig aconseguir adaptar-me, gràcies als bons professors i professores que he tingut, i gaudir d’aquests dos anys.
 • I realment, haver-se de tornar examinar d’uns premis, després d’acabar el curs i de la selectivitat, quan tothom havia començat les vacances, no va ser molt dur?
 • Sí que va ser una mica dur, perquè no vaig poder començar les vacances al cent per cent com la resta dels meus companys. No obstant, el dia de les proves estava tranquil·la, perquè sabia que l’estrès i la pressió de la selectivitat ja havien passat i que les proves eren per demostrar els coneixements que havia après durant els dos anys de batxillerat. A més, com que la selectivitat havia estat feia poc temps, recordava la majoria de continguts.
 • En què consistiren els exàmens?
 • Consistiren en quatre proves, les quals vaig realitzar el matí del 19 de juny a la Universitat de les Illes Balears: un comentari de text literari, un comentari de text de caire històric, una prova en llengua estrangera i una prova de la matèria troncal de modalitat triada per cada alumne/a. En el meu cas, la vaig fer de grec.
 • Ja saps quin premi obtindràs?
 • El premi serà l’exempció del pagament de la matrícula del primer curs a la Universitat de les Illes Balears i un import de 800 euros de part de la Conselleria d’Educació.
 • Com una de les guanyadores dels Premis, si es convoca el Premi Nacional de Batxillerat, t’hi presentaràs?
 • Si es convoqués el Premi Nacional de Batxillerat, sí que tindria ganes de presentar-m’hi. Primer hauria d’informar-me del lloc i de les dates en què es celebraria i en què consistiria, però el més probable és que m’hi acabés presentant. Per a mi seria un repte personal.
 • El proper curs, quins estudis has de començar i a quina universitat? Per què els has triat?
 • El proper curs he d’estudiar el Grau d’Estudis Anglesos a la Universitat de les Illes Balears (UIB). He triat aquest grau perquè m’agraden molt els idiomes i perquè ja feia uns quants anys que el volia fer. A més, la cultura i la literatura angleses sempre m’han semblat molt interessants. Aquesta universitat em dona la possibilitat de fer el grau que vull i d’estar a la vegada a prop de la meva família. Tot i això, un dels anys sí que m’agradaria fer un programa de mobilitat a l’estranger (Erasmus+), per estar en contacte amb persones de parla anglesa i adquirir més fluïdesa en l’idioma.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba