ActualidadNoticias

Manacor és el primer municipi que s’adhereix al projecte Reempresa, un programa de l’IDI per posar en contacte empreses amb emprenedors que volen iniciar un negoci

La iniciativa fomenta la continuïtat de les empreses amb un relleu en la  propietat i la direcció 

L’Ajuntament de Manacor ha presentat aquest divendres el conveni d’adhesió al  projecte Reempresa que ha posat en marxa la Conselleria de Transició Energètica i  Sectors Productius a través de l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial de les Illes  Balears). Reempresa és un model innovador d’emprenedoria que fomenta la continuïtat  d’empreses que són viables econòmicament i cerquen un relleu en la propietat i  direcció. La delegada de Desenvolupament Local, Núria Hinojosa, ha presentat aquest  matí la iniciativa juntament amb la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis, a la seu de  la conselleria.  

L’objectiu del nou servei és evitar més tancaments d’empreses causats per la falta d’un  relleu que pugui agafar el testimoni del negoci. Per una altra banda, Reempresa també  suposa una oportunitat per a les persones que volen iniciar un projecte empresarial, ja  sigui perquè estan a l’atur o volen autoocupar-se i convertir-se en el seu propi cap. 

El programa Reempresa posa a l’abast de les persones emprenedores un mercat  d’empreses petites i mitjanes que per algun motiu (jubilació, motius de salut, etc.) estan  valorant tancar. Això permet adquirir una empresa i fer-la créixer sense necessitat de  crear-la de zero. Hinojosa ha destacat que “aquesta opció de reemprendre un negoci ja  existent és fins a set vegades més fàcil ja que la persona emprenedora disposa d’un  local, de proveïdors, de clientela, i de treballadors, ja que un altre dels objectius és  mantenir sempre els llocs de feina”. Hinojosa també ha fet una crida a “persones  empresàries que vulguin cedir els negocis i a emprenedors que cerquin reemprendre per  poder començar aquest procés” a posar-se en contacte amb l’Ajuntament de Manacor.  

Reempresa ofereix assessorament personalitzat, neutral i gratuït a les dues parts per a  l’elaboració del pla de cessió i d’empresa, així com assessorament durant tot el procés  de transmissió de l’empresa.  

A la web de l’IDI, hi ha un mercat virtual (Marketplace) en el qual es pot consultar  l’oferta de negocis que es volen cedir i les persones emprenedores que cerquen un  negoci, perquè les dues parts es puguin trobar. Un cop hi ha un interès, es posa en marxa tot un el procés d’acompanyament perquè la cessió sigui viable, i aconseguir així que el  cedent vengui el negoci i en recuperi la inversió, i que la persona emprenedora  adquireixi un negoci que ja està en funcionament per fer-lo créixer.  

La gerent de l’IDI, Mariona Luis, ha explicat que s’estan preparant un conjunt de  convenis amb altres entitats locals perquè Reempresa arribi a tot el territori de les Illes Balears. L’objectiu és que Reempresa compti amb una xarxa de delegacions que  atenguin totes les peticions d’arreu de les Illes. 

Reempresa és una realitat gràcies a l’acord signat entre l’IDI i Fundació Cecot  Innovació de Catalunya per posar en marxa el programa a les Illes Balears, aprofitant el  seu coneixement i experiència adquirida en els darrers anys, amb més de 3.000  reempreses d’èxit i més de 7.400 llocs de treball salvaguardats (dades fins desembre de  2020).

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba