ActualidadNoticias

In memoriam, per Josep Maria Salom: AQUEST ÉS EL NOFRE QUE VULL RECORDAR.

Durant uns instants he pensat que era suficient aquest títol com a peu de foto, a la que per a mí tan encertadament ha figurat a l’esquela del passat dissabte; però després han anat sorgint dins la memòria tants de records i vivències viscudes conjuntament a finals dels anys 70 i dècada del 80 del segle passat, que allarg el comiat.
Arribava un mestre jove, amb el somriure a la cara, la simpatia com a mitjà de relació, la preparació sòlida d’una oposició recenment guanyada; ben disposat a enganxar tant amb el professorat més experimentat, com amb als alumnes més novells que vivien als barris de Sa Torre i Es Tren.
Ben prest en Nofre va ser un referent dins el Col-legi Simó Ballester i es feia patent l’esperit activista, emprenedor, il-lusionant en les novetats pedagògiques que apuntaven a un intent seriós de reformar l’Educació espanyola.
Completava l’esperit obert, extrovertit i quasi diria humorístic d’en Nofre, la varietat d’aptituts que tenia per engrescar els grups d’alumnes que tant podia incentivar en el dibuix, en les ciències, en les matemàtiques, com en l’esport que ell practicava els fins de setmana, tant li era jugant a futbol, com a basquet o simplement a escacs si plovia.
Home d’aptituts i actituts, en Nofre va treballar molt i bé amb els inicis de la Reforma Educativa on tinguerem l’honor de participar-hi en el seu inici quatre col-legis només de Balears i us puc assegurar que entre bromes i veres, les seves aportacions eren tingudes en compte a les trobades freqüents de professorat que es celebraven a diferents indrets d’Espanya.
Circumstàncies de la vida a partir de 1984 els nostres destins professionals s’allunyaren, si bé en anys posteriors moltes comeses respectives seguien dins el camp de l’educació, i per tant sabiem coses d’un i altre, i de l’un a l’altre, com és el cas de quan va fer subratllar l’esperit i obra del CEP dins la comarca de Llevant, quan era Director; o el moment que va arribar a ser Director General de la Conselleria d’Educació.
Com deia al principi, al temps que faig arribar el més sentit condol a la seva esposa i fills, vull rubricar que el Nofre que vull recordar sincerament és aquest: dinàmic, simpàtic i eficient de la foto, el somriure no està barallat en mostrar-se actiu i eficaç com a exemple dels que quedam.

Josep Maria Salom
Manacor, març 2021

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba