ActualidadNoticias

L’Ajuntament de Manacor presenta el projecte de reforma integral de l’avinguda del Torrent

El projecte serà executat pel Consell de Mallorca i tindrà un cost d’1,7 milions d’euros 

La reforma de l’avinguda del Torrent convertirà aquesta via en una avinguda uniplataforma de dos  sentits de ciculació i amb una velocitat màxima de 20 quilòmetres per hora. El projecte, que ha  encarregat i dissenyat el departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manacor, serà executat pel  Consell de Mallorca, i una vegada finalitzat, retornarà la titularitat d’aquesta via a l’Ajuntament de  Manacor.  

El projecte preveu substituir els arbres existents per 50 noves unitats, així com la instal·lació de 30  bancs, 65 punts d’enllumenat públic, a més de canviar les canonades d’aigua potable i regenerada i  les de sanejament. Es preveu que el cost del projecte serà d’1,7 milions d’euros.  

Els dos carrils de circulació estaran estructurats i senyalitzats com a ciclo-carrers per permetre i  fomentar l’ús de mitjans de transport de baix impacte ambiental. Pel que fa a les voreres, seran d’un  material granític. Així mateix, el projecte preveu també la instal·lació de punts de recàrrega de  vehicles elèctrics i d’aparcaments adaptats. Els passos de vianants estaran distribuïts al llarg del  traçat del vial i seran d’un paviment diferent al de la calçada. També estaran correctament  il·luminats amb punts de llum. 

El projecte s’ha presentat aquest dijous horabaixa en roda de premsa per part de la delegada  d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manacor, Núria Hinojosa. Posteriorment, el batle de Manacor,  Miquel Oliver, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el conseller insular de  Mobilitat i Infrastructures, Ivan Sevillano, a més de l’enginyer redactor del projecte, Esteban Pisano, i representants dels comerciants de l’avinguda del Torrent han fet una passejada per aquesta via.  

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha destacat la importància de l’avinguda del Torrent «com a  punt d’unió entre diferents barris de Manacor» i la necessitat de «pacificar-la» també perquè no sigui una barrera entre el barri de Fartàritx i el centre de Manacor. 

«Aquest projecte és un exemple de col.laboració institucional efectiva i resultat del compromís tant  del Consell com de l’Ajuntament, a qui cedirem la gestió de la via una vegada haguem executat les  obres» ha dit la presidenta Cladera. «És una de les principals intervencions que tenim previstes a  Manacor per pacificar el trànsit i millorar tant els accesos com la convivència dels vianants i  vehicles» ha conclòs. 

La delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa, ha explicat que el projecte és «una rentada de cara i  rehabilitació integral d’una avinguda molt degradada».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba