ActualidadComunicatManacorPorto Cristo

Jaume Caldentey: Algunes reflexions sobre les obres de Porto Cristo

Jaume Caldentey, representant dels constructors de la comarca

Aquestes darreres setmanes, la polèmica sobre les obres de Porto Cristo, especialment les del carrer Colom, semblen haver arribat al seu punt culminant. Unes obres necessàries però molestes, que han trastocat la vida dels habitants, negocis de la zona i visitants de Porto Cristo, en uns mesos que prometien molt, després de dos anys sense poder gaudir dels plaers estiuencs.
Jo, Jaume Caldentey, com a representant dels Constructors de la Comarca, vull fer una reflexió col.lectiva sobre els darrers esdeveniments.
En primer lloc, no es poden entendre els atacs continuats a la regidora Núria Hinojosa, que ha estat precisament la que ha intentat arreglar una situació molt difícil, arribant a un consens que ha permès l’entrada d’una empresa que pot ajudar, i molt, a endreçar les coses. Ha estat, des de la perspectiva professional del meu sector, una regidora que ha donat la cara i cercat solucions; i s’ha de tenir en compte que compta més aquesta gestió i no el fet de pertànyer a un partit o a altre; no es tracta de sigles polítiques, sinó de la capacitat de cercar solucions a un problema que ha generat molt de malestar. És injust que s’ataqui a una persona que intenta arreglar les coses, no s’ho mereix.
Tot i que vull remarcar que l’empresa responsable és la que pot donar les explicacions adequades, des de la perspectiva professional, apuntaré alguns dels factors que poden haver influït en el retràs de les obres: variacions sobre el projecte original que s’hagin produït després de l’exercici de l’excavació; manca de subministrament dels materials en els temps acordats; i vull recordar també els problemes de transport de tot tipus de materials que ha sofert Europa els darrers mesos. S’hi han d’afegir les baixes del personal causades per les diferents onades del Covid, que encara avui en dia són molt freqüents i nombroses, en un sector que té molt difícil trobar personal qualificat. També he d’afegir que és una branca que, com la Sanitària, no ha aturat la seva activitat ni han tingut facilitats per accedir als ERTE, cosa que ha agreujat el poder mantenir plantilles a ple rendiment.
Tot plegat, no són excuses per explicar una situació extremadament difícil que ocasiona moltes molèsties als veïns, però són factors que cal valorar conjuntament, factors que són més comprensibles si fas feina dins el sector.
Crec també que ha estat molt complicat coordinar una obra que ha anat sumant un problema darrere l’altre i de la qual no s’havien previst les dificultats que han afectat la finalització del projecte.
En tot cas, vull fer constar que ha de ser una oportunitat per aprendre tots plegats, sobretot pel fet de que aquests tipus de projectes necessiten més previsió, gestió i programació. A la vegada, vull incidir en el fet que les coses s’han de fer sempre bé, la comarca de Manacor du alguns projectes i obres que s’han realitzat de manera ràpida i incorrecta, cosa que és coneguda per tots els ciutadans. No s’ha de descartar mai que, de fer-se les coses amb presses i de manera inadequada, encara hi pugui haver sorpreses.
El fet és que es fa molt difícil d’entendre que les crítiques negatives recaiguin sobre una persona que ha mediat de manera directa en l’acord final, el qual permet a l’empresa Melchor Mascaró S.A. dur a terme la finalització de les obres; una empresa que ha demostrat la seva professionalitat en diferents àmbits.

Obres al carrer Cristòfol Colom de Porto Cristo

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba