ActualidadEntrevistasNoticias

Entrevista a Antoni Servera, Batle de Son Servera: «Amb na Natàlia fa bon fer feina»

Magdalena Ordinas

Ens coneixem des de fa molts anys amb l’actual batle de Son Servera, Antoni Servera, i sabia de les seves aficions musicals i la seva passió per la natura, però em va sorprendre que es fiqués en política.

– Què va motivar aquesta decisió d’aficar-se dins el món de la política?
– A ca nostra es xerrava de política, ja que el meu pare va anar a les llistes d’Alianza Popular (AP) i a les del PP després, però varen ser moltes les raons que me varen dur a entrar en política, com la defensa del medi, la defensa del territori, així com poder servir als serverins i millorar el seu benestar. També vaig participar a la majoria de les reunions de l’Agenda Local 21, i aquí vaig veure que podia aportar moltes coses presentant-me a unes eleccions, i tenia l’oportunitat de poder-ho fer de manera directa des de l’ajuntament.
– A finals de l’any 2005 vareu fundar el grup Independents per Son Servera, Cala Millor i Cala Bona, i va ser elegit president. Quin balanç fa del que heu aconseguit?
– Pensam que el balanç ha estat molt positiu, basta veure la quantitat de projectes que hem duit a terme i hem pogut governar amb pactes durant aquestes tres legislatures. També vull destacar el capital humà de tots i totes les persones que han format i segueixen formant part dels Independents. Cal destacar la dedicació i la feina feta per totes i tots els regidors que han format part en aquestes tres legislatures.
– Què va ser el més difícil de la seva primera legislatura, i la part més fàcil?
– La meva primera legislatura va ser del juny de 2007 a juny de 2011. Al principi vàrem ser quatre partits, PSOE, Independents, Unió Mallorquina i Esquerra Verds. Els d’Esquerra Verds, al tercer any de legislatura van sortir de l’equip de govern. En política mai no és fàcil, sobretot amb un pacte de quatre partits, on has de consensuar moltíssimes coses.
– Però vareu tirar endavant molts de projectes…
– Sí, vàrem poder dur a terme molts de projectes que ens havíem proposat, com la variant, un nou PAC, un edifici per als Serveis Socials, equipar de pluvials els carrers de Na Llambies, Fetget i Tramuntana; renovar l’Avinguda Ramon Llull (abans carrer de s’Ametller) amb l’obertura d’aquesta via fins l’Avinguda Magnòlia, i renovació del carrer de davant s’hort. També vàrem posar en marxa el Centre d’Informació Jove, el Teatre La Unió, i la nova comissaria. Aquests edificis venien de la legislatura 2003-2007 en què governava el PP.
– Dia 10 de juny hi va haver el canvi de batlia i va rellevar a Natàlia Troya. Com ha estat treballar amb ella?
– Els dos primers anys de l’actual legislatura han anat bé, hem consensuat tots els punts i projectes que hem duit a terme. Amb na Natàlia fa bon fer feina.
– Quins projectes destacaria dels que heu duit a terme els dos primers anys de l’actual legislatura?
– La millora dels carrers més cèntrics de Cala Millor, l’avinguda Joan Servera Camps, i els carrers de Son Corb i Son Gener, així com un tram del passeig del pintor Miquel Vives, a més de la reforma del mirador de la Costa dels Pins i l’ampliació del PAC de Cala Millor. Aquesta era una ampliació més que necessària a causa de l’augment de la població, a la que cal afegir als turistes que ens visiten i necessiten d’atenció mèdica.
– Creu que va ser una bona solució la creació del Consorci Turístic amb l’Ajuntament de Sant Llorenç per a la promoció de Cala Millor?
– Tot un encert, ja que ambdós municipis compartim bona part de la zona costanera i objectius i problemàtiques comuns. També ha estat una manera d’estar junts a la mateixa taula ajuntaments, hotelers, restauradors i oferta complementària, i anar tots de la mà.
– Compartiu costa i Consorci Turístic. Pel que fa a la policia, teniu les competències separades?
– Sí, les competències policials estan separades, però hem fet molta feina amb taules de treball aprovant les mateixes ordenances municipals, d’aquesta manera podem facilitar la feina als agents.
– L’any passat els cotxes de lloguer col.lapsaven els aparcaments de Cala Millor, de la plaça Mallorca. Com heu aconseguit eliminar dels carrers de Cala Millor i Cala Bona els cotxes de lloguer?
– Aquest és un tema…

TOTA L’ENTREVISTA A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba