ActualidadNoticias

Presentat el catàleg “14 Rutes per Manacor”, amb mapes, itineraris i explicacions sobre la flora i la fauna dels indrets

La tinent de Batle de Cultura i Turisme Antònia Llodrà, ens ha presentat un magnífic i nou catàleg baix el títol “14 Rutes per Manacor”, que ha estat redactat pels becaris que treballen temporalment per l’Ajuntament de Manacor Maria Isabel Bauzá i Pascual Rosselló, a càrrec respectivament de les oficines d’Informació Turística de s’Illot i Cales de Mallorca.
La nova guia catàleg, és manejable, fàcil d’entendre, i presenta un resum informatiu dels aspectes més destacats de cada una de les rutes, incloent la informació de la fauna i flora de cada indret. Ara s’ha editada en català, però en un breu espai de temps s’imprimirà igualment en castellà, anglès i alemany, en una primera edició de 4.000 exemplars.
Cada una de les rutes marcades i ben documentades ha estat dissenyada ja be per a bicicleta, per anar-hi caminant, o combinant al gust de l’excursionista.
La guia ens indica també el quilometratge del seu recorregut, el temps previst de durada, el grau de dificultat i l’atura sobre el nivell del mar.
De les 14 rutes dissenyades per camins, les més vegades prou coneguts, però creant un circuit amb encant sovint no sospitat, combina itineraris per camins de terra i altres de combinació d’asfalt i terra, totes elles d’una dificultat entre fàcil i moderada.
Algunes de les rutes propostes ens acosten a les Cales Verges o a altres indrets de la costa, però altres ho fan al Manacor de l’interior, que en aquests darrers anys molts de ciutadans deixam un poc de banda.
La presentació de la guia catàleg a la que els redactors hi eren presents, va tenir lloc al costat del talaiot de Cala Morlanda, on sovint ens trobarem amb grups amb bicicleta que pràcticament ens senyalaven el camí a seguir.
La tinent de Batle de Cultura i Turisme Antònia Llodrà manifestà el seguent: “Amb aquest nou catàleg de 14 rutes també volem posar en valor la gran quantitat de restes arqueològiques, el nostre paisatge a fora vila, els espais naturals, el litoral, les muntanyes i els turons del terme, les esglésies rurals, les possessions i les cales que Manacor guarda com un tresor”.
Més difícil fou emperò arrabassar unes paraules als redactors de les propostes. Xerraren poc i ens presentaren un bon treball.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba