ActualidadNoticias

Podem, en contra del Parc Fotovoltaic de Santa Cirga (Manacor)

Des del Grup Polític de Podem al Consell de Mallorca hem tractat aquest divendres la situació tècnica del PSolarPowerPlantSerpaarcs Fotovoltaics de Santa Cirga (Manacor) i Sa Caseta (Llucmajor) i rebutgem la implantació de plaques fotovoltaiques en sòl rústic.

Podem Mallorca considerem que els informes tècnics sobre els Parcs de Santa Cirga (Manacor) i Sa Caseta (Llucmajor) emesos des del Consell són clars, demolidors i rigorosos rebutjant les dues implantacions, tant des d’un punt de vista de protecció territorial i Planificació Urbanística (compliment dels PGOU s Municipals) com agrari, paisatgístic i forestal i és per això que mantenim aquesta postura.

Sabem que la nostra illa és un territori finit i fràgil que hem de protegir de manera activa amb totes i cada una de les nostres polítiques. És evident que volem i necessitem una transició de model energètic, cap a fonts renovables, però també cap a una reducció del consum que el faci sostenible i es llevin les restriccions a l’autoconsum.

Considerem que aquest canvi de model és imprescindible i hem de treballar perquè sigui una realitat, però no de qualsevol manera, i no a qualsevol preu. Creiem que no ha de ser a costa de consumir sòl rústic, sinó aprofitant zones urbanes i industrials.

En aquest sentit, la generació d’energia fotovoltaica la podem fer des dels sostres, els sòls urbans, urbanitzables i industrials. Hem d’emprar tots els recursos d’estai disponibles per tal de no posar plaques a sòl rústic. Podem considerem que el sòl rústic s’ha de cuidar i protegir. El paisatge natural té un valor propi i cal que el preservem. D’altra banda, sabem que hem de treballar perquè les institucions competents en energia es posin a treballar amb alternatives respectuoses amb el territori.

Cal assenyalar que el Govern, des de la Direcció General d’Energia, per fi ha demanat consulta al Consell, respectant així les seves competències. Una cosa que des de Podem portàvem temps exigint i insistim en que s’han de respectar les competències insulars, que vetllen, per a la Protecció del Territori en tot el seu espectre.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba