ActualidadEntrevistasManacor

Entrevista a Sebastià Llodrà (i 2a part): “Estic convençut que en Miquel Oliver tornarà a ser el batle de Manacor”

Seguim amb l’entrevista al regidor Sebastià Llodrà, que parla amb nosaltres d’un gran nombre de temes que afecten a les seves delegacions (Medi Ambient, Mobilitat i Política Lingüística), a més de fer-nos un balanç general d’aquesta legislatura tan atípica.

  • Sebastià, fins a quin punt estan funcionant les multes contra l’incivisme de determinades persones a l’hora de llençar les escombraries?
  • Tot i que el percentatge de multes no és elevat, estem actuant en molts àmbits, tant amb particulars com amb empreses, i això és una cosa que hem anat millorant amb el pas de la legislatura. Evidentment no tenim tot el control que ens agradaria tenir, ja que les eines que tenim són limitades, però és evident que amb el pas dels anys, les multes han anat millorant-ne l’efecte. Això sí, continuarem fent pedadogia sobre això, controlant l’empresa tot el possible, per continuar millorant.
  • Quines conclusions treus d’aquests tres anys i mig a l’àrea de Política Lingüistica?
  • La veritat és que n’estic molt satisfet, ja que el nostre principal objectiu en aquest punt s’ha complert, que era obrir l’Escola Municipal de Mallorquí en tots els àmbits possibles. Hem fet actes a les festes de s’Illot i Porto Cristo, hem fet diversos tallers… De fet, a mitjans de setembre també tenim un concert de Xanguito a Manacor. A part d’això, crec que ha estat molt important posar en valor la importància de les clàusules lingüístiques. És evident que era una eina necessària, que a més servirà per donar feina als nostres veïns.
Sebastià Llodrà
  • En poques setmanes ja es començaran a tramitar els darrers pressupostos d’aquesta legislatura. Quins pressupostos creus que ens trobarem?
  • Crec que aquests pressupostos han d’estar dirigits a acabar algunes coses que tenim a mig fer, com l’arribada de l’aigua potable o la millora del sistema de recollida de residus. Alhora, crec que caldrà fugir de grans projectes faraònics, si tenim en compte el delicat context econòmic que estem patint, i apostar més per l’economia domèstica, i arreglar voravies, carrers… Considero que els pressupostos d’aquest any i dels següents han de centrar-se molt en aquesta economia domèstica.
  • Parlant en termes més generals, quin balanç fas d’aquesta legislatura?
  • Ha estat una legislatura molt complicada. Vàrem començar amb fenòmens meteorològics que van afectar la zona costanera del nostre municipi, després va venir la pandèmia, i ara tenim certs indicis d’una futura crisi econòmica. Des del meu punt de vista, crec que aquesta legislatura s’ha caracteritzat per posar la persona al centre de la presa de decisions, i això no ha estat fàcil, ja que amb la pandèmia es va haver d’improvisar moltes vegades. De fet, un gran exemple d’aquest tipus de gestió crec que es va trobar als vals, una aposta personal del batle, que no només va servir per reactivar l’economia local, sinó també per reanimar el nostre sentiment de manacorinitat. Més enllà d’això, crec que hi ha hagut avanços molt importants, com la recollida porta per porta, la inversió en serveis socials, o aquesta mirada més feminista, més humana als conflictes, al mateix temps que s’ha potenciat la cultura i la llengua pròpia sense estridències i treballant colze a colze amb la gent.
  • Llavors, ets optimista de cara a les eleccions del 2023?
  • Sí, sens dubte. De fet, estic convençut que en Miquel Oliver tornarà a ser el batle de Manacor.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba